بر اساس گزارش مرکز آمار در بهمن ماه بررسی شد
بار سنگین تورم

افزایش نرخ تورم نقطه ای
نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنی ها و دخانیات» با افزایش ٦.٩ واحد درصدی به ٦٦.٨ درصد و گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» با کاهش ٠.٢ واحد درصدی به ٣٩.٧ درصد رسیده است.
طبق گزارش ها ، نرخ تورم نقطهای برای خانوارهای شهری ٤٧,٢ درصد است که نسبت به ماه قبل ١,٧ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٥٣,٦ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ٣,٨ واحد درصد افزایش داشته است.
بررسی تغییرات تورم از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا کنون نشان می دهد که بالاترین حد تورم
نقطه ای مربوط به اردیبهشت ۱۳۹۸ با ۵۲.۱ درصد بوده که در ادامه تا ۱۹.۸ درصد در فروردین امسال نیز کاهش داشته ولی دوباره در دور افزایشی قرار گرفته و تا ۴۸.۲ درصد در بهمن امسال رسیده است. کمترین میزان تورم نقطه ای در این دوره به شهریور ۱۳۹۶ با هفت درصد اختصاص دارد.
افزایش نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. طبق گزارش مرکز آمار، تورم سالانه به ۳۴.۲ درصد رسیده که این شاخص نیز نسبت به دی ماه دو درصد رشد داشته است. همچنین نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ٣٤,١ درصد و ٣٥.٠ درصد است که برای خانوارهای شهری ١,٩ واحد درصد افزایش و برای خانوارهای روستایی ٢.٥ واحد درصد افزایش داشته است. تغییرات تورم سالانه در چهار سال اخیر از این حکایت دارد که کمترین میزان در فروردین 96 با هفت درصد ثبت شده که در ادامه تا ۴۲.۷ در شهریور پارسال افزایش یافته است، این شاخص در نوسان بوده و اکنون به ۳۴.۲ درصد رسیده است.
افزایش نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور
منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است. نرخ تورم ماهانه بهمن ١٣٩٩ به ٢,٥ درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ٠.٧ واحد درصد افزایش داشته است. تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» و «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» به ترتیب ٥.٢ درصد و ١.١ درصد بوده است.
این در حالی است که نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری ٢,٤ درصد است که نسبت به ماه قبل ٠.٥ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٣.٣ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ١.٦ واحد درصد افزایش داشته است.
تورم نقطهای مسکن
گزارش مرکز آمار نشان میدهد که تورم نقطهای مسکن و اجاره در ماه بهمن نسبت به ماه دی به ترتیب ۰.۴ و ۰.۳ واحد درصد افزایش داشته است. هر چند همچنان گزارش بانک مرکزی از معاملات مسکن پایتخت منتشر نشده، اما آمارهای غیررسمی نشان میدهد از آبان ماه از شتاب قیمتهای مسکن کاسته شده است.
سیگنال تورمی نقدینگی
افزایش نرخ تورم در شرایطی است که آخرین گزارشهای بانک مرکزی از رشد سریع شاخصهای پولی و تداوم چشمانداز تورمی کشور حکایت دارد. طبق گزارش بانک مرکزی، رقم نقدینگی در دیماه سال جاری به ۳۲۱۶ هزار میلیارد تومان رسید که نشانگر رشد ۳۰ درصدی نسبت به رقم این شاخص در پایان اسفند سال گذشته است.
طبق گزارش ها، رقم نقدینگی در فروردین سال ۹۹ معادل ۹/۴۱ هزار میلیارد تومان، در اردیبهشتماه ۸/۸۰ هزار میلیارد تومان، در خرداد ۳/۶۲ هزار میلیارد تومان، در تیر ۶/۸۲ هزار میلیارد تومان، در مرداد ۱/۸۰ هزار میلیارد تومان، در شهریور ۷۶ هزار میلیارد تومان، در مهر 63.2هزار میلیارد تومان، در آبان 72.9 هزار میلیارد تومان، در آذر ۹۸ هزار میلیارد تومان و در دیماه ۳/۸۶ هزار میلیارد تومان اضافه شده است. همچنین پایه پولی هم در دیماه سال جاری به ۴۱۹ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به رقم پایانی سال ۹۸ حدود ۱۹ درصد افزایش یافته است. رشد سریع شاخصهای پولی در کنار خطر پولی شدن کسری بودجه سال جاری، چشمانداز افزایشی از تورم ماههای پیش روی کشور ترسیم میکند. کارشناسان همچنان اصلاح ساختارهای بانکی و بودجه را راهکار کنترل نرخ تورم عنوان می کنند؛ موضوعی که همواره در سال های گذشته تاکید شده و البته اصلاحات اساسی در این زمینه صورت نگرفته است. موضوع بعدی در کنترل نرخ تورم پرهیز از نرخ های چندگانه است که عاملی برای دلالی و گرانی ها می شود. در سال های اخیر شاهد بودیم که با وجود اختصاص ارز 4200 قیمت اقلام اساسی از کالاهای غیراساسی نیز سبقت گرفت. ماجرای معدوم سازی جوجه ها و در ادامه گرانی مرغ و تخم مرغ از پیامدهای چند نرخی بودن ارز است که معیشت مردم را با تنگنا رو به رو کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
شما باید وارد شوید تا نظر بنویسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0