یک کارشناس اقتصادی :
اقدامات دولت سیزدهم برای اتکا به درآمدهای پایدار
یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در دولت سیزدهم اتکای دولت به منابع مالی پایدار مانند مالیات و مولد سازی دارایی های مازاد دولت و بانک ها مبنا قرار گرفت و این حرکت باید تداوم یابد. وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفت و گو با شادا در خصوص لزوم تداوم حرکت به سمت […]
وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفت و گو با شادا در خصوص لزوم تداوم حرکت به سمت ایجاد درآمدهای پایدارغیرنفتی گفت: یکی از چالشهایی که همواره دولتها در اقتصاد کشور با آن درگیر بودند و بر فضای اقتصادی نیز حاکم بوده، وابستگی درآمدهای دولت به درآمدهای حاصل از فروش نفت بوده که به صورت مکرر ریشه نااطمینانی در اقتصاد ایران را رقم زده است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه بیان کرد: در دولت سیزدهم وزارت اقتصاد تلاش کرد تا در راستای مقاوم سازی اقتصاد، تامین و درآمدهای مالی پایدار برای دولت ایجاد کند.
شقاقی همچنین متذکر شد: با توجه به آنچه گفته شد، اتکای دولت به منابع مالی پایدار مانند مالیات و مولد سازی دارایی های مازاد دولت و بانک ها مبنا قرار گرفت و تلاش دولت بر این بود که هرکدام از این منابع درآمدی سهمی در بودجه داشته و نقش خود را ایفا کنند.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: با افزایش ملموس مؤدیان و کاهش فرارهای مالیاتی و نیز حرکت به سمت افزایش ابزارهای بدهی دولت باز هم تلاش کرد تا اتکای در آمدهای خود را باز هم بیش از پیش به نفت کاهش دهد و این منابع را جایگزین کنند.
وی سپس اظهار کرد: برای توسعه ابزارهای درآمدی پایدار غیر نفتی نیازمند توسعه زیرساخت ها و هماهنگی های دستگاهی و تقویت قواعد و قوانین نهادی هستیم، که بدیهی است با توسعه نهادی و زیرساختی امید است این رویکرد تقویت شود.
شقاقی شهری در پایان متذکر شد، در ضمن توصیه می شود دولت و مجلس در آینده بودجه ریالی را از بودجه دلاری جدا کنند تا تبعات منفی وابستگی دلاری بودجه کاهش یابد.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.