رییس سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد:
بازگشت اعتماد به سرمایهگذاران، شاهبیت موفقیت بازار سرمایه
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر این که، سقف تامین مالی جمعی به ۵۰ میلیارد تومان افزایش مییابد، اظهار کرد: بازگشت اعتماد به سرمایهگذاران، شاهبیت موفقیت بازار سرمایه است. آئین رونمایی از تامین مالی جمعی ارزی با حضور سید احسان خاندوزی؛ وزیر اقتصاد، مجید عشقی؛ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدعلی […]
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر این که، سقف تامین مالی جمعی به ۵۰ میلیارد تومان افزایش مییابد، اظهار کرد: بازگشت اعتماد به سرمایهگذاران، شاهبیت موفقیت بازار سرمایه است.
آئین رونمایی از تامین مالی جمعی ارزی با حضور سید احسان خاندوزی؛ وزیر اقتصاد، مجید عشقی؛ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدعلی شیرازی؛ مدیرعامل فرابورس، سید روحالله میرامینی؛ مدیرعامل صندوق توسعه فناوری های نوین و جمعی از مدیران ارشد در سالن همایش فرابورس برگزار شد.
سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم آغاز به کار اولین سکوی تامین مالی جمعی ارزی کشور در فرابورس، گفت: این مراسم از جهات مختلف قابل توجه است اما در ذهن من بیش از سایر جهات اهمیت دارد چراکه به واسطه یک نهاد نه تنها نوپا بلکه تا حدی رشد و بلوغ یافته در مجموعه نهادهای نظام تامین مالی کشور
سر بلند کرده و ریشه دوانده است به طوری که میتوانیم نسبت به آینده آن با اطمینان خاطر بسیار بالایی خوشبین باشیم. این نهاد تامین مالی به دلیل مشارکت کنندگان خود ویژگی متمایز و قابل توجهی دارد و آن نقش پررنگی است که فعالان بخشهای غیردولتی و عامه مردم میتوانند در این نهاد نقشآفرینی داشته باشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: این ابزار به واسطه اینکه از سوی یک نهاد بلوغیافته در مجموعه نهادهای نظام تامین مالی کشور از بدنه بازار سرمایه طراحی شده، اهمیت دوچندانی دارد.
خاندوزی با بیان این که اراده جمعی برای نظام تامین مالی وجود دارد، عنوان کرد: از همت جمعی چندین مجموعه از بخشهای مختلف اقتصادی کشور گرفته تا بانک مرکزی وسایر نهادهایی که در رابطه با موضوع تامین مالی جمعی نقش آفرینی داشتند باید تقدیر و تشکر کرد.
وی همچنین از مسئولان درخواست کرد هر چه سریعتر کام اقتصاد و فعالان اقتصادی از این نظام تامین مالی شیرین شود.
وی ادامه داد: باید کمک کرد تا این طرح با کمترین آسیب اجرایی شود، اما احتیاط و محافظهکاری نیز موجب نشود ظرفیتهای بسیار آماده هم نادیده گرفته شود.
خاندوزی تاکید کرد: هر زمانی که جامعه اقتصادی کشور احساس کند که این تلاشها توانسته است به جای ۴۵۰ طرحی که تا الان تامین مالی جمعی آنها آغاز شده است ۴۵۰۰ طرح و یا ۴۰ هزار طرح و تعداد زیادی از نیازهای فعالان اقتصادی را با استاندارد پاسخگو باشد، موفق است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان این که سال گذشته سهم بازار سرمایه در تامین مالی با تزریق های تازه افزایش یافت، خاطرنشان کرد: سرعت بهره مندی و عمق و نفوذ تامین مالی جمعی باید به شکل سریعتر فراهم شود.
گشایشهای تامین مالی جمعی ارزی
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر این که، تامین مالی جمعی ارزی قطعا میتواند دستاوردهای بسیار خوبی برای اقتصاد کشور داشته باشد، اظهار کرد: سقف تامین مالی جمعی از ۲۵ میلیارد تومان به ۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
وی افزود: برای تأمین مالی شرکتهای کوچک و متوسط نیز تا یک ماه آینده مسیر جدیدی معرفی خواهد شد تا سرعت تأمین مالی از بازار سرمایه با اعداد کوچک نیز سرعت بگیرد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که به بلوغ خوبی در بازار سرمایه رسیدیم و جزء کشورهایی هستیم که ابزارهای کامل را هم در حوزه سرمایهگذاری و هم تامین مالی در اختیار داریم، افزود: در حال حاضر در حوزه نهادسازی و ابزارسازی در بازار سرمایه در وضعیت مناسبی قرار داریم و در مقایسه با بورسهای منطقهای، جزو کشورهای دارای ابزارهای کامل در بازارهای اولیه و ثانویه هستیم.
عشقی عنوان کرد: در خصوص ضریب نفوذ بازار سرمایه نیز در شرایط مناسبی قرار داریم و با توجه به این ابزارها و نهادها با در نظر گرفتن شعار سال، میزان تامین مالی از طریق بازار سرمایه را در بخشهای مختلف و ابزارهای متنوع نسبت به سال ۱۴۰۲ ، به میزان ۱۰۰ درصد افزایش به ۱۶۰۰ همت رساندهایم.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر این که شاهبیت موفقیت این برنامهریزیها بازگشت اعتماد به بازار سرمایه است، خاطرنشان کرد: در سنوات گذشته به دلایل مختلف خدشه جدی به اعتماد سرمایهگذاران وارد شد که باید ترمیم شود.
وی تصریح کرد: اعتمادسازی مهمترین بخشی است که باید با جدیت تمام پیگیری شود تا مردم و سرمایهگذاران با تصمیمات نهادهای تصمیم گیر غافلگیر نشوند.
عشقی تاکید کرد: با توجه به اینکه نرخ بهره بالا است و به یک چالش برای بازار سرمایه و بنگاههای اقتصادی تبدیل شده نباید برای طولانی مدت ادامه پیدا کند. بنابراین سیاست های پولی باید به نحوی پیش برود که نقدینگی را کنترل و مانع تورم شود.
اشتغالزایی بهترین متغیر برای اثرگذاری یک بازار در اقتصاد
در ادامه مراسم، محمد علی شیرازی، مدیر عامل فرابورس با اشاره به اینکه اشتغالزایی شرکتهای حاضر در فرابورس از ابتدای ورود به این بازار ۱۶ درصد افزایش داشته، گفت: شاخص اشتغالزایی بهترین متغیر برای اثرگذاری یک بازار در اقتصاد است.
وی افزود: بازار نوآفرین سال گذشته در فرابورس راهاندازی شد و ۱۰ شرکت در این بازار پذیرش شده که اولین شرکت نیز در مهرماه عرضه اولیه میشود.
به گفته شیرازی؛ میزان تامین مالی انجامشده در فرابورس طی سال گذشته ۵۲ درصد رشد کرده است.
همافزایی بین دستگاههای اقتصادی
در ادامه آیین رونمایی از تامین مالی جمعی ارزی، روحاله ابوجعفری مشاور وزیر اقتصاد در امور دانشبنیان اظهار کرد: ایده اولیه تامین مالی جمعی ارزی به سال ۱۳۹۴ بر میگردد و از این طریق میتوان راهکارهای نهادی و بلندمدت برای سازوکارهای ارزی ایجاد کرد.
وی اظهار داشت: نکته این طرح همافزایی بین دستگاههای اقتصادی بود. این اتفاق محقق نمیشد مگر اینکه ظرفیت تامین مالی جمعی افزایش یابد که این مهم، اتفاق افتاد و ایده کرادفاندینگ برای همه آشنا شد.
مشاور وزیر اقتصاد ادامه داد:این روش تامین مالی جمعی، پس از پشت سر گذاشتن مباحث کارشناسی در بانک مرکزی، سازمان بورس، سازمان سرمایهگذاری خارجی و سایر نهادها و دریافت مجوزهای لازم در فرابورس اجرایی شد.
ابو جعفری افزود: کل فرایند عملیات تامین مالی جمعی ارزی هم در بانک ملی انجام میشود. ابتدا مجوز ۵۰ میلیون دلاری تا سقف یک میلیون دلار برای هر مجوز در نظر گرفته شده و انتظار میرود با آغاز فرایند، سقف آن افزایش پیدا کند.
وی گفت: موضوع دیگر ضمانت ارزی است تا سرمایهگذاران با خیال آسوده وارد طرح شوند و موضوع دیگر نیز احرازهویت برای مبارزه با پولشویی است.
اولین و بزرگترین صندوق ارزی کشور
در ادامه، محمد کلاهی معاون صندوق توسعه فناوریهای نوین، این صندوق را اولین و بزرگترین صندوق ارزی کشور معرفی کرد و گفت: ظرفیت تامین مالی جمعی در اساسنامه صندوق نوین نیز وجود داشت که بعد از این رویداد، عملیاتی خواهد شد.
وی عنوان کرد: این پروژه یک کار مشترک و بسیار مهم است که با حمایت دستگاههای اقتصادیی طی یک سال به بهرهبرداری رسیده است.
کلاهی تصریح کرد: حمایتهای سازمان بورس و فرابورس منجر به تحقق این پروژه ملی شد و در حال حاضر مجوز تامین مالی جمعی ریالی و ارزی از فرابورس اخذ شد و امروز استارت آن زده شد.
گفتنی است؛ در این مراسم ضمن رونمایی از اولین سکوی تأمین مالی جمعی ارزی از سه سکوی برتر تأمین مالی جمعی ریالی نیز تقدیر شد.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.