تعمیر اساسی لایه کامپوزیتی ۲۰ سلول سالن الکترولیز امور پالایشگاه و ریختهگریهای مجتمع مس سرچشمه رفسنجان
رئیس متالورژی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان از تعمیر اساسی لایه کامپوزیتی ۲۰ عدد از سلولهای سالن الکترولیز امور پالایشگاه و ریختهگریهای مجتمع مس سرچشمه سخن گفت و اعلام کرد انجام این پروژه ۲۰ میلیارد تومان صرفهجویی اقتصادی داشته است. مهندس محمد سفیدبخت در این رابطه اظهار کرد: به دلیل اتمام عمر مفید اولیه سلولهای سالن […]
رئیس متالورژی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان از تعمیر اساسی لایه کامپوزیتی ۲۰ عدد از سلولهای سالن الکترولیز امور پالایشگاه و ریختهگریهای مجتمع مس سرچشمه سخن گفت و اعلام کرد انجام این پروژه ۲۰ میلیارد تومان صرفهجویی اقتصادی داشته است.
مهندس محمد سفیدبخت در این رابطه اظهار کرد: به دلیل اتمام عمر مفید اولیه سلولهای سالن الکترولیز و تخریب لایه کامپوزیتی آنها در برخی نقاط مانند سلولهای سکشنهای ۴۷ و ۴۸، نفوذ اسید به لایه بتن پلیمر داخلی سلولها، باعث دفرمگی و از مدار تولید خارج شدن سلولها شد.
وی افزود: پروژه «تعمیر اساسی لایه FRP سلولهای سالن الکترولیز» با استفاده از توان شرکتهای داخلی و با هزینه و زمان کمتر در مقایسه با خرید مجدد سلولها جهت ترمیم لایه کامپوزیتی برای جلوگیری از نفوذ اسید به لایه بتن پلیمری سلولها و افزایش عمر مفید آنها با درایت مهندس نژادغلامعلی مدیر امور پالایشگاه و ریختهگریها به صورت آزمایشی بر روی ۲۰ سلول آغاز شد که با توجه به موفقیتآمیز بودن آن، برای سایر سلولها نیز پروژه تعریف شد.
رئیس متالورژی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با بیان اینکه انجام این پروژه صرفهجویی ۲۰ میلیارد تومانی را برای مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در بر داشته است، ادامه داد: پروژه «تعمیر اساسی لایه FRP سلولهای سالن الکترولیز» در اردیبهشتماه سال جاری آغاز شد و در مردادماه امسال به پایان رسید و در مجموع ۱۰نفر از نیروهای اجرایی، پشتیبانی و ستادی کار انجام پروژه را برعهده داشتند.
سفیدبخت، عمر مفید سلولهای فرایند الکترولیز سالن پالایشگاه را ۲۰سال اعلام کرد و گفت: این در حالی است که بیش از ۲۰سال از سلولهای مذکور بهرهبرداری شده است و تخریب لایه کامپوزیتی سلولها باعث نشتی اسید و تخریب لایه بتن پلیمری سلول میشود که در نهایت منجر به دفرمگی و از مدار تولید خارج شدن سلول خواهد شد.
وی به برخی آثار نامطلوب تخریب لایه کامپوزیتی سلولها اشاره و بیان کرد: کاهش راندمان تولید به دلیل خارج شدن سلول از سرویس، تخریب سیستم تهویه مطبوع زیر سلولها، آسیب دیدن سازههای بتنی نگهدارنده سلولها (تیرپلها)، کم شدن مقاومت بدنه سلول و احتمال ریزش سازه، افزایش هزینه منابع انسانی در زمان تخلیه و بارگیری، مجدد کاتدها و آندها، بروز خطرات انسانی ناشی از ریزش اسید در محیط عملیاتی، نشتی مواد و نیاز به احیای مجدد کیفیت الکترولیت و… از مهمترین این آثار است.
رئیس متالورژی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تصریح کرد: با توجه به موفقیتآمیز بودن پروژه «تعمیر اساسی لایه FRP سلولهای سالن الکترولیز» و در راستای افزایش فرصت بهبود پروژهای این طرح جهت ۵۰ سلول دیگر در سالن الکترولیز امور پالایشگاه و ریختهگریها طراحی و در حال اجراست.
روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.