ارز تک نرخی؛ یک سیاست بلند مدت برای کاهش تورم
یک اقتصاددان حرکت به سمت ارز تک نرخی را یکی از ضروریات اقتصاد ایران برشمرد و گفت: این سیاست قطعاً در بلند مدت به رونق اقتصادی و کاهش تورم میانجامد. علی قنبری اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با شادا درباره سیاست دولت مبنی بر حرکت به سمت ارز تک نرخی با کاهش شکاف […]
علی قنبری اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با شادا درباره سیاست دولت مبنی بر حرکت به سمت ارز تک نرخی با کاهش شکاف نرخ دلار نیما و بازار آزاد تصریح کرد: چنین سیاستی با کاهش تعدد نرخ ارزها در بازار موجب کاهش رانت و شفافیت اقتصادی میشود؛ چرا که چند نرخی بودن ارز باعث بروز مشکلاتی از جمله سوء استفاده از ارزهای ترجیحی و حتی بالا رفتن قیمت کالاهای بهرهمند از ارز دولتی شده است.
وی اضافه کرد: تک نرخی شدن ارز موجب میشود که وارد کننده و صادر کننده و خریدار و مشتری تکلیف خود را در معاملات بدانند و عدم شفافیت ناشی از ارز چند نرخی از بین برود.
این اقتصاددان تصریح کرد: در شرایطی که به دلیل مشکلات تحریم، FATF، برجام و … دسترسی به منابع ارزی کشور دشوار است و دولت به لحاظ منابع ارزی در مضیقه قرار دارد، تامین ارز و اختصاص آن بخشهای مختلف با نرخهای غیر واقعی خود مشکل مضاعفی است که موجب میشود دولت برای جبران تقاضاها دچار مشکل شود.
قنبری یادآور شد: هرچند که دولت ناچار است در این شرایط برای کالاهای اساسی ارز ترجیحی تخصیص دهد تا فشاری به معیشت مردم در این زمینه وارد نشود.
این اقتصاددان همچنین درباره آثار حرکت به سمت ارز ترجیحی در تورم نیز اظهار کرد: ممکن است در کوتاه مدت اثرات ضد تورمی این سیاست مشهود نباشد و حتی با تورم همراه شود اما در بلند مدت قطعاً حرکت به سمت ارز تک نرخی به بهبود وضعیت اقتصاد و حتی جلوگیری از تورم خواهد انجامید.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.