رقابت سنگین این سه شرکت لیزینگی برای ثبت رکوردهای بهتر در شاخص های مالی
مهمترین موضوع برای بهبود عملکرد در شرکت ها و موسسات مالی و اعتباری مانند بانک ها و شرکت های لیزینگ، استفاده اصولی از سرمایه در اختیار در راستای ماموریت تعریف شده است. بنابراین سیاست حفظ، گردش و بکارگیری درست سرمایه برای دستیابی به اهداف تعریف و برنامه ریزی شده، با ارزش ترین وظیفه شرکت های […]
مهمترین موضوع برای بهبود عملکرد در شرکت ها و موسسات مالی و اعتباری مانند بانک ها و شرکت های لیزینگ، استفاده اصولی از سرمایه در اختیار در راستای ماموریت تعریف شده است.
بنابراین سیاست حفظ، گردش و بکارگیری درست سرمایه برای دستیابی به اهداف تعریف و برنامه ریزی شده، با ارزش ترین وظیفه شرکت های لیزینگ به شمار میرود.
یکی از شاخص های مهم که بیانگر سیاست فوق الذکر بوده، نسبت سود عملیاتی به سرمایه است.
نسبت سود عملیاتی به سرمایه برای شرکت های صنعت لیزینگ در بورس ایران، به شرح جدول شماره یک مرتب و ارائه شده است.
این نسبت بیانگر یکی از شاخص های بررسی بهره وری سرمایه در این صنعت است.
جدول شماره یک: اطلاعات شرکت های صنعت لیزینگ در بورس ایران، برای دوره شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ (یا سال مالی تعریفی)
(مبالغ میلیون ریال)
همانطوری که جدول فوق بیان می کند سه شرکت برتر در شاخص نسبت سود عملیاتی به سرمایه، شرکت های لیزینگ کارآفرین، بهمن لیزینگ و لیزینگ خودرو غدیر هستند.
برای بهبود وافزایش شاخص بهره وری سرمایه، مهمترین عملیات،مسدودکردن منافذ هدر رفت سرمایه به شمار می رود.
به همین دلیل لازم است شرکت های لیزینگ نسبت به باز طراحی و اجرای سیستم اعتبارسنجی متقاضی و ضامن برای ارائه تسهیلات و طراحی سیستم وصول مطالبات موثر، اقدام می کنند.
نمودار شماره یک – مقدار تسهیلات جاری و کل معوقات در مقطع پایان شش ماهه اول سال ۱۴۰۳
(مبالغ میلیون ریال)
برای بررسی بهتر بهره وری سرمایه در شرکت های لیزینگ، از شاخص NPL استفاده می شود.
بر اساس نمودار شماره یک و دو، سه شرکت بهمن لیزینگ، لیزینگ خودرو غدیر و لیزینگ ایرانیان بهترین عملکرد را داشته اند.
نمودار شماره دو – شاخص نسبت NPLدر صنعت در مقطع پایان شش ماهه اول سال ۱۴۰۳
به نظر می رسد که شرکت های لیزینگ بهمن، غدیر و ایرانیان با طراحی سیستم مناسب و متناسب بازار لیزینگ ایران و بکارگیری روش های علمی و تلاش حرفه ای، کمترین نسبتNPL در بین شرکت های لیزینگ بورسی را محقق کرده اند.
لازم به ذکر است که محدوده قابل قبول جهانی این شاخص کمتر از ۵درصد بوده و در صورت بالاتر بودن مقدار این شاخص، باید وضعیت عملیات وام دهی مورد بازبینی و بررسی قرار گرفته و تصمیم های مقتضی اعمال شود.
در ادامه شاخص های مهم مالی با مقادیر متوسط و ماکزیمم صنعت، مقایسه و وضعیت برای سه شرکت کارآفرین، بهمن لیزینگ و لیزینگ خودروی غدیر به شرح نمودار شماره سه به تصویر کشیده شده است.
نمودار شماره سه – نمودار رادار مقایسه شاخص های مالی در سه شرکت برتر در شش ماهه اول سال مالی ۱۴۰۳
(مبالغ میلیون ریال)
نمودار شماره چهار – نمودار رادار مقایسه متوسط و ماکزیمم شاخص صنعت لیزینگ در شش ماهه اول سال مالی ۱۴۰۳
(مبالغ میلیون ریال)
بر اساس جدول و نمودارهای فوق، عملکرد شرکت بهمن لیزینگ با اینکه از نظر سرمایه دومین شرکت در صنعت لیزینگ ایران بوده و با اولین شرکت فاصله زیادی داشته و سود انباشته متوسطی دارد، از نظر مقدار درآمد و سود عملیاتی، بالاترین مقدار و از نظر شاخصNPL ، پائین ترین مقدار صنعت را دارد.
به گزارش چابک آنلاین،در نتیجه با بررسی تمام فاکتورهای لازم مشخص می شود که تولید سود با کیفیت در شرکت بهمن لیزینگ محقق شده است.
* پایان سال مالی تعریف شده برای این نماد ها پایان سال ۱۴۰۳ نبوده است لذا اطلاعات از گزارش شش ماهه اول سال مالی تعریفی، اخذ شده است.
*شاخص تسهیلات غیرجاری یا مطالبات معوق یا همان شاخص NPL بیانگر نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات اعطائی بوده و نسبت NPL بالا، به معنای ریسک اعتباری بیشتر و احتمال بروز ضرر و زیان است
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.