۲۰ درصد تغییر شاخص بهبود سرطان کودکان در ایران دستاورد جامعه مدنی است
دکتر آراسب احمدیان گفت: ۲۰ درصد تغییر شاخص بهبود سرطان کودکان در ایران دستاورد جامعه مدنی ایران است که در عملکرد مؤسسه محک تبلور یافته است. دکتر آراسب احمدیان مدیرعامل موسسه خیریه محک در آیین بزرگداشت مولانا که با همکاری موسسه فرهنگی هنری رسام عرب زاده در مؤسسه خیریه محک برگزار شد، گزارشی از عملکرد […]
دکتر آراسب احمدیان گفت: ۲۰ درصد تغییر شاخص بهبود سرطان کودکان در ایران دستاورد جامعه مدنی ایران است که در عملکرد مؤسسه محک تبلور یافته است.
دکتر آراسب احمدیان مدیرعامل موسسه خیریه محک در آیین بزرگداشت مولانا که با همکاری موسسه فرهنگی هنری رسام عرب زاده در مؤسسه خیریه محک برگزار شد، گزارشی از عملکرد این مؤسسه طی سی و سه سال فعالیت آن ارائه کرد و گفت: در سال ۲۰۰۰ میلادی با ورود به هزاره سوم، دبیرکل وقت سازمان ملل تفکیک سهگانهای از تعاملات جهانی را ارائه کرد. بر اساس این دستهبندی، دولتها بهعنوان بازیگران عرصه قوانین و زیرساختها، بنگاههای اقتصادی بهعنوان بازیگران عرصه اقتصاد و سازمانهای غیردولتی یا مردم نهاد بهعنوان بازیگران جامعه مدنی این سه بخش را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: ده سال پیش از این سخنرانی محک برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههایشان فعالیت خود را آغاز کرد و طی سی و سه سال ماندگاری و توسعه را دنبال کرده است.
وی افزود: از سال ۱۳۷۰ تاکنون، بیش از ۴۵ هزار کودک مبتلا به سرطان در محک پرونده تشکیل شده است و در بیمارستان محک و ۴۱ مرکز درمانی و بیمارستانی دولتی تحت پوشش قرار گرفته اند.
دکتر احمدیان با بیان اینکه بیمارستان محک با داشتن ۱۰۰ تخت از حدود ۵۰۰ تخت بیمارستانی بخشهای خون و آنکولوژی کودک در کشور، ۲۰ درصد ظرفیت درمان سرطان کودکان کل کشور را به خود اختصاص داده است عنوان کرد: ۲۰ درصد کودکان در بیمارستان محک درمان میشوند که درمان آنها کاملاً رایگان است و ۸۰ درصد دیگر در ۴۱ بیمارستان دولتی دانشگاهی درمان میشوند که هزینه درمان آنها (سهم بیمار) توسط محک پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه در محک کمکهای مردمی به سرویس های خدماتی پایدار تبدیل میشوند توضیح داد: اگر محک را به عنوان سیستمی نگاه کنیم که عوائد حاصل از کمکهای سخاوتمندانه مردم نیکوکار این سرزمین را به خدمات حمایتی، درمانی و پژوهشی پایدار تبدیل میکند، ۸۶ درصد هزینههای گروه هدف شامل کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههای آنها است و ۱۴ تومان نیز برای تحقیق و توسعه مصرف میشود. بنابراین ۸۶ درصد کمکها مستقیماً برای کودکان مبتلا به سرطان صرف میشود اما نه به شکل پرداخت مستقیم.
مدیرعامل موسسه خیریه محک تأکید کرد: این کمکها به سرمایهگذاریهای زیرساختی برای ایجاد خدمات جامع، یکپارچه و پایدار به کودکان مبتلا به سرطان تبدیل میشود که برای دهها سال هزاران کودک از آن بهرهمند خواهند بود.
وی با اشاره به آنکه سازمان بهداشت جهانی تحقیقی روی کیفیت زندگی افراد انجام داده است، گفت: بر همین اساس ارزش هر سال زندگی یک فرد در جامعه معادل سه برابر سرانه تولید ناخالص داخلی (GDP Per) آن جامعه است. تعداد کودکان بهبودیافته محک در حال حاضر ۱۸ هزار نفر است که میانگین سنی آنها را میتوانیم ۱۰ سال در نظر بگیریم. در شرایطی که میانگین امید به زندگی در ایران معادل ۷۵ سال است، ارزش هر سال زندگی یک کودک بهبودیافته قابل اندازهگیری است. با این توضیح میتوانیم بگوییم ۴۳ همت، ارزش جانهایی است که در محک نجات یافته است.
به گفته احمدیان، این روش محک برای تبدیل کمک به اثربخشی است و با همین روش ۱۸ هزار کودک بهبود یافته و به خانه برگشتهاند.
مدیرعامل موسسه خیریه محک بیان کرد: نرخ درمان سرطان کودکان در کشورهای توسعه یافته با درآمد بالا ۸۰ درصد و برای کشورهای توسعه نیافته با درآمد متوسط و کم مانند ایران ۲۰ درصد است. اما امروزه این نرخ با همراهی مردم و حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده هایشان از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وی در پایان تأکید کرد: ۲۰ درصد تغییر شاخص بهبود سرطان کودکان در ایران دستاورد جامعه مدنی ایران است که در عملکرد مؤسسه محک تبلور یافته است.
ژیلا رسام عرب زاده در ادامه این مراسم با اشاره به شان و مقام مولانا گفت: پدرم ۶۶ قطعه از آثارش را به ملت ایران هدیه کرد و با تأسی از مولانا و نگرشش به جهان، میکوشید تا معنویت و عرفان را در زندگی خود جاری و ساری کند.
در پایان این مراسم با حضور چهرههایی مانند لوریس چکنوارایان، رهبر ارکستر، نویسنده و نقاش ایرانی تقدیر و تجلیل شد.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.