سنگینی بار عرضه و ضعف تقاضا در بورس همچنان ادامه دارد
سرمایه های از دست رفته!

واقعیت آن است که از مردادماه سال جاری که شاخص صعودی بازار سر ناسازگاری با سهامداران تازهوارد گذاشت، بخش زیادی از سرمایههای مردمی که بدون بررسی وارد بازار شدهاند، از بین رفته و اکنون آمارهای مجلس که به تازگی صحبت از تحقیق و تفحص از بورس را به راه انداخته است نیز نشان میدهد که دستکم ۱,۵۰۰ هزار میلیارد تومان از سرمایههای مردم در این بازار ذوب شده است.
آنگونه که موسوی لارگانی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی به عنوان طراح تحقیق و تفحص از سازمان بورس اعلام کرده است، در حال حاضر معادل ۶۵ تا ۷۰ میلیارد دلار از سرمایههای مردم در بازار سرمایه از بین رفته و به گفته او، تنها در یک مورد یک شرکت کاغذی با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی طی سه ماه، تمام فرآیند پذیرش در بورس را انجام داده و با رقم ۳۲۰۰ میلیارد تومانی به مردم فروخته شده است، در حالی که این شرکت حتی دفتر مرکزی هم ندارد و اکنون سهام فروختهشده آن کاغذی بیش نیست.
به موازات این گفتههای عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، جمالی، معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار نیز اعلام کرده که از ۲۲۰ مدیر بورسی سلب صلاحیت شده که این مدیران، تخلفاتی را صورت داده بودند که اغلب به دلیل انجام معاملاتی بوده که خود در آن ذی نفع بوده اند.
حال هم مردم بی اعتماد به این بازار سرمایه، تلاش دارند تا سرمایههای خود را از بازار بورس خارج کنند که فارغ از اینکه این تصمیم آنها چقدر در شرایط کنونی صحیح بوده و منجر به نجات سرمایههای آنها میشود، نشان از بی اعتمادی دارد که در ماه های گذشته در بازار بورس به وجود آمده است؛ اما نکته حائز اهمیت آن است که هم اکنون که بورس دارای نوسان است، مردم نباید هیجانی عمل کرده و سرمایههای خود را بدون هدف از بازار بیرون بکشند؛ چراکه به اعتقاد کارشناسان، علیرغم تمامی ریزشهایی که بورس داشته، باز هم سرمایهگذاری در آن در بازه زمانی درازمدت، سودآورتر از سایر بازارهای نقدشونده است.
افشین دهقان، تحلیلگر بازار سرمایه گفت: اکثر سهامداران بعد از افت ۸۰ درصدی بازار بورس و پس از ناامیدی در روند خنثی ایجاد شده در بازار، به فکر جبران ضررهای بورس هستند و به همین دلیل در رمز ارزها، بیت کوین یا بازار فارکس و حتی صندوقهای سرمایهگذاری با در آمد ثابت، مشغول سرمایه گذاری هستند.
وی افزود: متأسفانه بسیاری از سرمایهها به صورت هیجانی در حال خروج از بورس هستند و مردم هم پول خود را از بازار بیرون میکشند تا بلکه به سمت بازارهای موازی ببرند.
دهقان گفت: در عین حال، متولیان بازار باید مواظب زیرساختهای بازار باشند و بدانند اعتماد عمومی به سادگی و با مثبتهای آینده به دست نمیآید، بلکه سهامداران حقیقی سرمایههای این بازار و حامی تولید، اشتغال جوانان و گرداننده چرخ کارخانهها در کشور هستند که باید مواظب کوچ آنها به بازارهای موازی و خروج نقدینگی از کشور بود.
وضعیت معاملات روز گذشته
در جریان دادوستدهای روز گذشته بازار سرمایه تعداد 2میلیارد و 37میلیون سهم و حقتقدم بهارزش 2هزار و 518میلیارد تومان در 263هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 10هزار و 51واحدی در ارتفاع یک میلیون و 222هزار و 664واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام به نام نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و سرمایهگذاری تامین اجتماعی شد و در مقابل نمادهای معاملاتی ارتباطات سیار ایران، تامین سرمایه امید و همکاران سیستم با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشتسر گذاشتند؛ بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 2622واحد، کل (هموزن) 1147واحد، قیمت (هموزن) 749واحد، آزاد شناور 11116واحد و شاخصهای بازار اول و دوم 8821 و 15213 واحد افت کردند.
در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 912میلیون و 153 هزار ورقه بهارزش 6هزار و 694میلیارد تومان در 452هزار نوبت، آیفکس 98واحد افت کرد و در ارتفاع 17هزار و 402واحد قرار گرفت.
در این بازار هم روز گذشته بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس و پتروشیمی مارون جنوب شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فرآوردههای غذایی و قند چهارمحال، نیروگاه زاگرس کوثر و توسعه خدمات دریایی و بندری سینا بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
شما باید وارد شوید تا نظر بنویسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0