رسانه های ما بازدارنده نیستند
نشست تخصصی «بازآرایی رسانهای؛ ضرورت و بایستهها» با حضورفرشاد مهدیپور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،اکبرنصراللهی رئیس دانشکده علوماجتماعی، ارتباطات و رسانه، محمدحسینساعی رییس دانشگاه سوره به صورت مجازی برگزار شد. به گزارش خبرنگار اقتصاد ملی آنلاین ،در ابتدای این نشست رییس دانشگاهسوره به تشریح جایگاه تاریخی رسانه ها در جهان پرداخت و گفت:کارل […]
نشست تخصصی «بازآرایی رسانهای؛ ضرورت و بایستهها» با حضورفرشاد مهدیپور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،اکبرنصراللهی رئیس دانشکده علوماجتماعی، ارتباطات و رسانه، محمدحسینساعی رییس دانشگاه سوره به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد ملی آنلاین ،در ابتدای این نشست رییس دانشگاهسوره به تشریح جایگاه تاریخی رسانه ها در جهان پرداخت و گفت:کارل پوپر جامعه شناس آلمانی در مصاحبه ای که در اواخر عمرخود با یکی از شبکه های تلویزیون آلمان داشته ،می گوید رسانه ها به مردم آن چیزی را که انتظار دارند ،می دهند .این حرف ریشه انحراف رسانه های معاصر است ریشه ای که رسانه ها را ازرویکرد رهایی بخش تبدیل به موجودیت ضدمردمی کرده است .
ساعی گفت:پوپردر همین مصاحبه می گوید که متاسفانه باید به سانسور متوسل شویم برای اینکه رسانه ها اگر بی قید وبند باشند ریشه دموکراسی را می زنند وبه مردم آن چیزی را می دهند که می خواهند.
وی گفت:طبق عقیده پوپر رسانه ها می توانند به جامعه انسانی هم خدمت کنند وهم خیانت .رسانه ها با اتخاذ رویکرد ومدیریت درست می تواننددرخدمت جامعه باشند وگرنه خیانت می کنند .
رییس دانشگاه سوره ادامه داد : در شرایط فعلی بنا بر اعتقاد خیلی از صاحبنظران ومنتقدان فضای عمومی رسانه های فارسی زبان در خدمت منافع مردم نیستند که این به اقتصاد سیاسی رسانه ها بر می گرد و تا اقتصاد سیاسی رسانه ها بازآرایی نشود رسانه ها درخدمت مردم قرار نمی گیرند .
ساعی در پایان گفت : دو اقدام باید برای برون رفت رسانه ها از این وضعیت انجام داد .در گام نخست اقتصاد سیاسی رسانه ها باید درست شود ودرکنار آن یک نظام صنفی خاص که اخلاق رسانه ای در آن اولویت بالایی داشته باشد، ایجاد گردد درغیر این صورت اتفاقات مثبتی در عرصه رسانه ها شکل نمی گیرد .
اقدام اول در بازآرایی رسانه آمایش فرهنگی رسانه است
در ادامه معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تبیین چارچوب لوازم بازآرایی رسانه ای پرداخت وگفت: برای بازآرایی باید یک بازسازی در حوزه رسانه ها انجام دهیم .باید مقدماتی را طی کنیم در غیر این صورت بازآرایی به نحو شایسته محقق نمی شود .
فرشاد مهدیپور اظهار داشت :اقدام اول در بازآرایی رسانه آمایش فرهنگیرسانه است .وقتی قرار است ما مسیری را برای اصلاح نظام رسانه ای کشور طی بکنیم باید در برخی بخش ها مثل آموزش ،نیروی انسانی و… تغییرات اساسی ایجاد کنیم .اقدام دوم این است که بازآرایی باید در تمام محورها صورت گیرد نه فقط یک بخش .
وی ادامه داد:بازآرایی باید حداقل در سه سطح انجام بگیرد .سطح اول مدیران ومسئولان هستند یعنی کسانی که اپراتوری این پلتفرم ها را برعهده دارند و کسانی که سیاستگزاری وراهبری را برعهده میگیرند .،سطح دوم در خودحوزه رسانه ها با اقدام افقی وعمودی ،همگرا کردن آنها و… سطح سوم خودخبرنگاران که فعالان وتولیدکنندگان مستقیم محتوا هستند .
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان احیای مرجعیت یابی وتقویت مرجعیت سازی رسانه ها ،تاب آوری رسانه ای ،چابک سازی وتوانمند کردن رسانه ها ،خروج از محاصره تبلیغاتی وایجاد بازدارندگی ،حرکت به سمت روزنامه نگاری تراز جمهوری اسلامی ایران وموفقیت در جریان سازی وحرکت دادن رسانه ها را از جمله اهداف مهم بازآرایی رسانهها برشمرد .
رسانه های ما بازدارنده نیستند
در قسمت پایانی این نشست رئیس دانشکده علوماجتماعی، ارتباطات ورسانه گفت :وقتی از بازآرایی رسانه صحبت می کنیم مفروض ما این است که وضع موجود خوب نیست و ضرورت دارد که هم از لحاظ هدف وهم راهبردتغییرپیدا کند.
اکبرنصراللهی گفت:بازآرایی رسانه ای وبازسازی انقلابی یک راهبرد است برای رسیدن به اهداف.هدف ما این است رسانه ای با تاب آوری و بازدارندگی بالا داشته باشیم .
وی گفت : نکته مهم این است که ما باید رسانه ای داشته باشم که بازدارنده باشد وبتواند در مقابل تعرضات رسانه ای رقبا و دشمنان از خود دفاع کند اماتحقیقات نشان می دهند که در حال حاضر رسانه های ما بازدارنده هم نیستند .
رئیس دانشکده علوماجتماعی، ارتباطات و رسانه با تشریح وضح موجود درحوزه رسانه گفت: نداشتن تولید اختصاصی یا سهم پایین آن در رسانهها،عقب ماندن محسوس از فضای مجازی در موضوعات راهبردی، شهرتمحوری، رشد کمی و عقب ماندگی کیفی، غفلت از تحلیل محوری از جملهمشکلات رسانههای امروز کشور است.
نصرالهی با تاکید بر این که بازسازی رسانهای باید همه جانبه، فوریتی،عقلایی، مشارکتی و افقی باشد، افزود: این بازسازی باید در ساختارها،رویکردها، آیین نامه ها و قوانین اتفاق بیفتد. هم افزایی و جریان سازی،تکرار موضوعات مهم و تمرکز بر آنها، ارتقای سواد رسانه ای مسئولان ورسانهها و توجه به مطبوعات استانی از جمله مواردی است که باید دربازآرایی رسانهای مورد توجه قرار گیرد. دیدن و شنیدن همه و دادن فرصت بههمه یکی از موضوعات مهم است.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.