رئیس مرکز نوآوری پست عنوان کرد؛
تحقق هوشمندسازی پست با کمک شرکت های دانش بنیان
امروزه هوشمندسازی و تحول دیجیتال لازمه تغییر اکوسیستم کسب و کارهاست و این امر جز با حضور استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان تحقق نمییابد. شرکت ملی پست ایران نیز در راستای تحقق شعار سال با عنوان «تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین» این موضوع را مدنظر قرار داده و به هوشمندسازی این مجموعه شتاب بخشیده است. محمدرضا […]
امروزه هوشمندسازی و تحول دیجیتال لازمه تغییر اکوسیستم کسب و کارهاست و این امر جز با حضور استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان تحقق نمییابد. شرکت ملی پست ایران نیز در راستای تحقق شعار سال با عنوان «تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین» این موضوع را مدنظر قرار داده و به هوشمندسازی این مجموعه شتاب بخشیده است.
محمدرضا قادری با اشاره به تلاش این شرکت برای تبدیل شدن از یک اپراتور پستی صرف، به یک سکوی ملی برای کسب و کارها و خرید و فروش اینترنتی، یادآور شد که در این مسیر از قابلیت و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان بهره گرفته شده است تا بتوان سهم شرکت پست از تحقق اقتصاد دیجیتال را محقق کرد.
قادری همچنین ادامه داد: تجارت الکترونیکی میتواند در توسعه اقتصاد دیجیتال نقشآفرینی کند. به طور کلی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سهم ۱۰درصدی از اقتصاد دیجیتال کشور درنظر گرفته شده و شرکت پست نیز ۸ درصد از این رقم را پوشش میدهد. وی افزود: به بیان دیگر سهم شرکت پست هشتدهم درصد از کل اقتصاد دیجیتال کشور در نظر گرفته شده است که با توجه به رکورد ۳سال گذشته، قطعاً میتوانیم این مقدار را پوشش دهیم و تلاش میکنیم که رقم بالاتری تحقق یابد.
رئیس مرکز نوآوری شرکت ملی پست ادامه داد: در مسیر این هوشمندسازی، به امکانات مکانیزه مبتنی بر هوش مصنوعی و فناوریهای روز پردازش تصویر مانند سیستمهای سورتینگ نیاز داشتیم که بخشی از آنها توسط همین شرکتهای توانمند داخلی تأمین شده است؛ شرکتهایی که میتوانند در بخشهای مختلف، حضوری فعال داشته باشند و البته مردم هم از خدماتی که بهواسطه حضور آنان ارائه میشود، استقبال میکنند.
قادری، اشتغالزایی بر بستر تجارت الکترونیکی را یکی دیگر از مزایای هوشمندسازی با استفاده از پتانسیل شرکتهای دانش بنیان دانست و یادآور شد: ایجاد هرشغل نیازمند سرمایهگذاری نسبتاً زیادی است در حالی که بر بستر تجارت الکترونیکی، میتوان با هزینههای بسیار کمتر، برای مردم محلی ایجاد اشتغال کرد بدون اینکه نیازی به مهاجرت به شهرهای بزرگ داشته باشند.
وی اعتقاد دارد که تنها با بردن زیرساختهای ارتباطی و پست به یک منطقه، میتوان شاهد اشتغال گسترده و ارزان با سرمایهگذاری کم بود و صنایع دستی، محصولات بومی استان و محصولات کشاورزی و…را بدون واسطه به دست مصرفکننده رساند.
قادری با اشاره به اینکه امروز بیش از ۶۰۰هزار فروشگاه اینترنتی در کشور روی پلتفرم شرکت ملی پست درحال فعالیت هستند، گفت: این تعداد فروشگاه رقم بالایی است و البته باید درنظر گرفت که هر کدام در زیرمجموعه خود برای چندین نفر شغل ایجاد کردهاند. این موضوع ثابت کرد که با کمک شرکتهای دانش بنیان میتوان تا حد زیادی اشتغالزایی داشت.
وی البته یادآور شد که مسیر این هوشمندسازی چندان نیز هموار نبوده و بسیاری از موانع داخلی مشکلاتی در این راه ایجاد کردند، چرا که نیازمند این هستیم که در یک اکوسیستم آماده، شاهد تحول دیجیتال باشیم. قادری، نبود اپلیکیشنهای بومی را بخشی دیگر از مشکلات موجود بر سر راه هوشمندسازی دانست و اضافه کرد: امروز ۳۰درصد تجارت الکترونیکی در شبکههای مجازی بهویژه در تلگرام و اینستاگرام اتفاق میافتد.
رئیس مرکز نوآوری شرکت ملی پست درباره تعرفههای جدید پستی نیز گفت: میزان استقبال مردم و کسب و کارها از پست تغییری نداشته است و به هرحال افزایش تعرفههای پستی باید انجام میگرفت. وی افزود: البته بهدنبال افزایش تعرفه، ابهاماتی هم پیش آمد و مقرر شد ثبت شکایات در سامانه eop.post.ir انجام شود تا اگر اشتباهی هم رخ داده مابهالتفاوت آن به کاربران بازگردانده شود. اما تعداد شکایتهای ثبت شده در استانهای مختلف انگشت شمار بوده و از سوی دیگر در همه اعتراضها هم حق با شاکی نبوده و با توضیحات ارائه شده، قانع میشوند.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.