پژوهشگر روابط بين الملل در گفتگو با اقتصاد ملي:
پوتین با سفر به کره شمالی در حال غیر خطی کردن جنگ اوکراین است
ولادیمیر پوتین رییسجمهور روسیه در یک اقدام کم سابقه روز سه شنبه ۲۹ خرداد به کشور کره شمالی با هدف امضای تفاهمنامههای بلندمدت امنیتی و اقتصادی سفر کرد. به همین منظور گفتگویی با آقای رامین آریان راد پژوهشگر روابط بین الملل ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید. اقتصاد ملی: جناب آقای […]
ولادیمیر پوتین رییسجمهور روسیه در یک اقدام کم سابقه روز سه شنبه ۲۹ خرداد به کشور کره شمالی با هدف امضای تفاهمنامههای بلندمدت امنیتی و اقتصادی سفر کرد. به همین منظور گفتگویی با آقای رامین آریان راد پژوهشگر روابط بین الملل ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
اقتصاد ملی: جناب آقای آریان راد لطفا بفرمایید اهمیت سفر ولادیمیر پوتین در این برهه زمانی از نظر شما چیست؟
آریان راد: سفر آقای پوتین به کشور کره شمالی بعد از بیش از دو دهه صورت گرفت که با استقبال گرم کیم جونگ اون رهبر کره شمالی مواجه شده است. این سفر دو روزه که روزهای سهشنبه و چهارشنبه برگزار میشود دارای اهمیت در بعد جهانی است. اولین باری که آقای پوتین در قامت رییس دولت به کره شمالی سفر کرد به سال ۲۰۰۰ باز میگردد. اهمیت اصلی این سفر در این برهه ناشی از مناقشه جنگ اوکراین است.
اقتصاد ملی: ارتباط این سفر به جنگ اوکراین را چگونه ارزیابی میکنید؟
آریان راد: خب پس از حمله روسیه به اوکراین در تاریخ ۵ اسفند سال ۱۴۰۰ این کشور همواره در حال یافتن شرکای جدید در این ارتباط بوده است به ویژه شرکایی که بتواند تسلیحات ارزان قیمت از
آنها تهیه و تامین نماید. یکی از این شرکا کره شمالی است. همچنین روسیه از تمرکز جهانی بر روی جنگ اوکراین واهمه دارد و علاقهمند است با بروز منازعات جدید، نگاه جهانی از روی جنگ اوکراین بردارد. سیاستی در کرملین وجود دارد که در مواجه با مسئله اوکراین در پیش گرفته شده است و آن غیر خطی کردن جنگ است.
اقتصاد ملی: منظور از غیر خطی کردن جنگ، یعنی افزایش تعداد جنگ ها؟
آریان راد: نه به آن شکل که در ذهن شماست. روسیه خود را در نبرد با غرب میبیند و تلقی روسیه از غرب آن است که آنها میخواهند بقای روسیه را از بین ببرند. همچنین روسیه چالش اوکراین را حربهای از سوی واشنگتن جهت دامنگیر کردن مسکو در جنگ با کییف تصور میکند. به همین دلیل پوتین علاقهمند است با حمایت از دیگر جبهههای جهانی در مقابل غرب و شرکای غرب، میدان جنگ در اوکراین را پراکنده و غیر خطی نماید. برای مثال، بروز جنگ حماس با اسرائیل شریک راهبردی آمریکا در منطقه خاورمیانه، آمریکا و غرب را دچار چالش کرده است.
اقتصاد ملی: کره شمالی چه منفعتی از این دیدار خواهد بود؟
آریان راد: کره شمالی تحت سختترین تحریمهای بین المللی قرار دارد و قطعا سفر یک رهبر قدرتمند که کشورش دارنده بزرگترین دارنده تسلیحات هستهای جهان و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است بسیار حیاتی میباشد و میتواند از انزوای پیونگ یانگ بکاهد. کیم جونگ اون رهبر کره شمالی میتواند با توجه به حمایتهای بی دریغ خود از روسیه در جنگ اوکراین، امتیازهای مثبتی را دریافت کند. پیش از این سفر، آقای پوتین در یادداشتی در روزنامه رودونگ سینمون متعلق به حزب کمونیست کره شمالی، ضمن تشکر ویژه از حمایت های بی دریغ پیونگ یانگ، دو کشور را آماده مقابله با جاهطلبی غرب توصیف کرد. در همین راستا، وزارت دفاع کره جنوبی در گزارشی اعلام کرد که پیونگ یانگ به صورتی پنهانی در ماه های آگوست و فوریه بیش از ۶ هزار کانتیر تسلیحات به مسکو صادر کرده است. از این منظر این جنگ برای کره شمالی سودآور است.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.