از ثبت رکورد مصرف روزانه دیتا تا افزایش سرعت فیبر نوری
نگاهی به عملکرد ۱۷ ساله شرکت ایرانسل
هفده سال از راه اندازی شبکه تلفن همراه ایرانسل در حالی گذشته که این شرکت هم اکنون بزرگترین اپراتور دیتا در ایران شناخته شده است. در حال حاضر ۶۴.۴ میلیون مشترک در این شبکه وجود دارد که ۴۵.۵ میلیون از آنان مشترک اینترنت همراه هستند. ایرانسل در حال حاضر ۴۳.۳ درصد سهم بازار را به […]
هفده سال از راه اندازی شبکه تلفن همراه ایرانسل در حالی گذشته که این شرکت هم اکنون بزرگترین اپراتور دیتا در ایران شناخته شده است. در حال حاضر ۶۴.۴ میلیون مشترک در این شبکه وجود دارد که ۴۵.۵ میلیون از آنان مشترک اینترنت همراه هستند. ایرانسل در حال حاضر ۴۳.۳ درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده و موفق شده در یک سال گذشته، تعداد مشترکان دائمی همراه خود را به ۷.۸ میلیون مشترک برساند که با رشدی بیش از ۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است. قیمت و سرعت اینترنت این اپراتور منجر به ثبت رکوردهای قابل توجهی در این شبکه شده که در مقیاس اپراتورهای منطقه خاورمیانه، رکورد بزرگی است. در زمینه فیبر نوری نیز اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است. سرعت بالا در فیبرنوری نشان میدهد که ظرفیت فیبر، ظرفیت بزرگی است و میتواند به بهبود کیفیت تجربه مشترکان منجر شود.
ثبت رکورد مصرف در یکسال گذشته
رکورد مصرف روزانه دیتا در شبکه ایرانسل معادل ۲۳ پتابایت در ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ رسید که در مقیاس اپراتورهای منطقه خاورمیانه، رکورد بزرگی است. همچنین پرترافیکترین سایت شبکه ایرانسل در سال گذشته در یک روز، میزان مصرف حدود ۶.۵ ترابایت را تجربه کرده است. رکورد میزان مصرف روزانه مکالمات در شبکه ایرانسل هم معادل ۳۰۹ میلیون دقیقه در روز ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ بود. رکورد پیامک ارسالی در شبکه ایرانسل نیز به ارسال ۳۸۱ میلیون پیامک در روز اول فروردین ۱۴۰۲ اختصاص دارد.
برنامه ریزی برای اپراتور ثابت شدن
از آغاز به کار شرکت ایرانسل تا کنون حدود ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در این اپراتور انجام و مجوز پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) از از وزارت ارتباطات دریافت شد. این اپراتور درصدد است تا در کنار توسعه سرویسهای موبایل، توسعه سرویسهای ثابت را هم در برنامه قرار دهد. نقشآفرینی ایرانسل در پروژه فیبر نوری یکی از برنامههای استراتژیک ایرانسل است که منجر میشود تا این شرکت فقط اپراتور موبایل نباشد و به عنوان اپراتور ثابت هم ایفای نقش کند. در واقع ورود ایرانسل به سرویسهای ثابت، هم برای ایرانسل و هم برای صنعت فناوریاطلاعات و ارتباطات کشور، یک نقطه عطف است و با ورود به این صنعت، اهدافی چون کمک به توسعه زیرساخت، توسعه فناوری، کمک به بهبود کیفیت و سرعت و ایجاد رقابت برای ارائه خدمات اقتصادیتر به مردم و کسبوکارها دنبال می شود.
در پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی که مرداد ۱۴۰۲ به ایرانسل اعطا شد، این شرکت متعهد شد که برای ۵ میلیون خانوار در ۴۱۵ شهر، با حدود ۵۳۰ میلیون دلار سرمایه گذاری و ۱۱هزار کیلومتر حفاری و داکتگذاری، دسترسی به این خدمت را فراهم کند. تا کنون ۲۲۰۰ کیلومتر زیرساخت فیبر نوری در لایه مترو ایجاد شده و برای ایجاد یک میلیون پوشش در سطح کشور، تا آخر امسال برنامه ریزی صورت گرفت.
پیشرفت پروژههای فیبر
در خصوص پروژههای فیبر هم بررسی ها از پیشرفت در این زمینه حکایت دارد. در شهر بابل طبق برنامهریزیهای انجام شده به ۱۲۰ کیلومتر فیبر نوری احتیاج است که تا امروز ۹۰ کیلومتر آن انجام شده و امکان بهرهمندی ۲۵ هزار خانوار را فراهم میکند. بر اساس پیش بینی ها در آبانماه امسال، کل شهر بابل توسط ایرانسل پوشش فیبر خواهد داشت.به تازگی نیز ایرانسل در ۲۲ مهر ۱۴۰۲، تفاهمنامه توسعه دسترسی منازل و کسب و کارها به فیبر نوری (FTTx) در شهر شیراز با همکاری شهرداری شیراز و قرارداد صدور مجوز حفاری پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها (FTTx) در شهر صدرا با همکاری شهرداری صدرا را با حضور وزیر ارتباطات امضا کرده است.میزان حفاری و داکتگذاری پروژه فیبر نوری شهر صدرا بیش از ۱۶۵ کیلومتر است که ۶۵ کیلومتر آن اجرا شده و ۳۰هزار نفر از ساکنان این شهر را تحت پوشش این سرویس با سرعت بیش از ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه قرار خواهد داد.طبق گزارش های جدید، تست سرعت فیبر نوری ایرانسل برای دانلود معادل ۹۴۷.۶۲ مگابیت بر ثانیه است. سرعت بالا در فیبرنوری نشان میدهد که ظرفیت فیبر، ظرفیت بزرگی است و میتواند به بهبود کیفیت تجربه مشترکان منجر شود.
سایتهای ۵G ایرانسل به عدد ۶۵۰ رسید
در زمینه پوشش اینترنت همراه ایرانسل در سطح کشور نیز اقدامات موثری طی ۱۷ سال گذشته صورت گرفته است. در حال حاضر بالای ۹۱ درصد از پوشش جمعیتی کشور در شبکه ۲G و ۳G ایرانسل پشتیبانی میشوند. همه شهرها و بخش عمدهای از روستاهای بالای ۲۰ خانوار، معادل ۸۳ درصد پوشش جمعیت کشور، از شبکه ۴G-LTE ایرانسل بهرهمند هستند و در ۱۶۰ شهر نیز بیش از ۷۸۰هزار مشترک اینترنت ثابت نسل چهار TD-LTE داریم.ایرانسل در ورود و توسعه نسل پنج تلفنهمراه در کشور پرچمدار بوده است. این شرکت در یکی دو سال گذشته و در ادامه پروژه توسعه فراگیر نسل پنج در کشور، در اغلب استانها تعداد زیادی سایت ۵G فعال کرده که ۱۸۷سایت آن در تهران است و اکنون تعداد سایتهای نسل پنج ما به عدد ۶۵۰ رسیده است. در مجموع و تاکنون، ۶.۲ میلیون مشترک که گوشی تلفنهمراه آنها از نسل پنج پشتیبانی میکند، در شبکه ایرانسل است و ۵۵۰هزار مشترک از سرویس نسل پنج ایرانسل استفاده میکنند. با اینحال به دلیل محدودیتهای موجود و مباحث مرتبط با قفل بودن برخی مدلهای گوشی تلفنهمراه به دلیل تحریمها، بخشی از کاربران ایرانی، امکان استفاده از نسل پنج را ندارند. البته این محدودیتها، برنامه توسعه نسل پنج و سرمایهگذاری در این شبکه را با مشکلات و کمبودهایی روبهرو کرده است.در کنار اهمیت توسعه نسلهای جدید تلفنهمراه، توسعه زیرساختهای کشور در مناطق کمبرخوردار و ایجاد اتصال به شبکه ملی اطلاعات برای ساکنان این مناطق نیز از اهداف مهم ایرانسل است. در این خصوص اقدامات مهمی انجام شده است. توسعه خدمات روستایی تعهد شرکتی و پروانهای است که تاکنون ۵ هزار و ۸۴۵ سایت در مناطق روستایی بالای ۲۰ خانوار، راهاندازی و ۱۷۰ هزار میلیارد ریال برای محرومیتزدایی از این مناطق سرمایهگذاری شده است. با مجموع این اقدامها، ۳۰هزار و ۸۶۰ روستا و ۱۳میلیون نفر جمعیت، تحت پوشش اینترنت پرسرعت ایرانسل قرار گرفتهاند.
پاسخگویی به نیمی از مشترکان از طریق کانالهای دیجیتال
ایرانسل به عنوان اپراتور دیجیتال، توسعه خدمات و سرویسهای دیجیتال متناسب با نیاز کاربران را ایجاد کرده و گسترش داده است که محصولات آن شامل سوپراپلیکیشن ایرانسلمن با ۵۰ میلیون نصب و ۲۰.۳ میلیون کاربر، تلویزیون اینترنتی لنز به عنوان تنها IPTV واقعی کشور با بیش از ۸میلیون کاربر ثبتنام کرده و ۵ میلیون کاربر فعال، سرویسها و اپلیکیشنهای روبیکا، پلتفرم جامع آموزش آنلاین دانا، مودیو، یلونام، یلوادوایز، یلوهاب، راویتو، سرویس آهنگ پیشواز، کیف پول جیبجت و… است. همچنین جیبجت محصول مهم در بین سرویسهای دیجیتال است که ۱۵ میلیون کاربر دارد و در حال گسترش خدمات و فعالیتهای آن با کمک شبکه بانکی کشور است. از سویی دیگر بخش ارتباط با مشتریان ایرانسل در یک سال گذشته، عملکرد موفقیت آمیزی داشته و بیش از ۱۰ میلیون درخواست را مدیریت کرده است. ۵۱ درصد از این درخواستها از طریق کانالهای دیجیتال ایرانسل مدیریت شده و طبق نظرسنجیها، تا ۹۱ درصد رضایتمندی نسبت به خدمات ارتباط با مشتریان ایرانسل وجود دارد.
توسعه ارائه سرویس خودروی متصل
در حوزه کسبوکار سازمانی نیز ایرانسل اقدامات متعددی را دستور کار قرار داد. در این زمینه،شبکه اختصاصی نسل پنج برای سازمانها و صنایع فعال شده تا بهویژه بخش صنعت بتواند با تمرکز بر هوش مصنوعی، به سمت دیجیتالی شدن فرآیندهایشان گام بردارند. همچنین در پروژه خودروی متصل، با شرکتهای خودروسازی، همکاریها و قراردادهای مهمی صورت گرفت. در حال حاضر سهم فروش شارژ دیجیتال به ۹۸.۸ درصد نزدیک شده و خرید بیواسطه محصولات توسط مشتری، به ۸۹ درصد رسیده است.ویستامدیا در راستای تولید محتوای داخلی از طریق IPTV لنز و مشارکت با برخی پلتفرمهای داخلی تعریف شده و از دیگر پروژههای موفق مورد حمایت ایرانسل محسوب میشود. این پروژه تاکنون با ۲۸ پلتفرم داخلی قرارداد بسته و به افزایش بیش از ۳۵ درصدی ترافیک ماهانه داخلی کمک کرده است.
لزوم اصلاح تعرفه برای افزایش سرمایهگذاری در صنعت
ایرانسل از ابتدای فعالیت تا شهریور امسال، حدود ۷۸۷هزار میلیارد ریال از درآمد خود را به دولت پرداخت کرده است. درآمد عملیاتی ایرانسل در ۶ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۶.۶ درصد رشد داشته و رشد درآمد از محل دیتا و سرویسهای دیجیتال نیز با ۲۱ درصد رشد همراه بوده است. با این حال با توجه به قیمت اینترنت در مقایسه با بسیاری از کشورها و همچنین ضرورت افزایش سرمایهگذاری در صنعت، اصلاح تعرفه ها می تواند به عنوان راهکاری مهم در این زمینه در دستور کار قرار گیرد. قیمت اینترنت به ازای هر گیگابایت در ایران معادل ۰.۰۷ دلار است که ارزانترین تعرفه در دنیا محسوب میشود.
مدیرعامل ایرانسل در مراسم۱۷ سالگی ایرانسل، در چند بخش به ارائه آخرین دستاوردهای ایرانسل در زمینههای گوناگون پرداخت. وی در بخش ابتدایی این ارائه، با اشاره به مجموع سرمایهگذاری حدود ۱۰ میلیارد دلاری از آغاز به کار ایرانسل گفت: در حال حاضر ۶۴.۴ میلیون مشترک داریم که ۴۵.۵ میلیون از آنان مشترک اینترنت همراه هستند. ایرانسل در حال حاضر ۴۳.۳ درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده و موفق شده در یک سال گذشته، تعداد مشترکان دائمی همراه خود را به ۷.۸ میلیون مشترک برساند که با رشدی بیش از ۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است.
بخش دیگر ارائه مدیرعامل ایرانسل به اعلام اعداد و ارقامی در حوزه مصرف شبکه در یک سال اخیر اختصاص داشت. طبق اعلام او و در سالی که گذشت، رکورد مصرف روزانه دیتا در شبکه ایرانسل معادل ۲۲ پتابایت در شهریور ماه ۱۴۰۲ بود که در مقیاس اپراتورهای منطقه خاورمیانه، رکورد بزرگی است. البته گزارش لحظهای نشان میدهد که روز گذشته یعنی ۲۸ مهر ۱۴۰۲، رکورد مصرف دیتا در شبکه ایرانسل به ۲۳ پتابایت هم رسید. همچنین پرترافیکترین سایت شبکه ایرانسل در سال گذشته در یک روز، میزان مصرف حدود ۶.۵ ترابایت را تجربه کرده است. رکورد میزان مصرف روزانه مکالمات در شبکه ایرانسل هم معادل ۳۰۹ میلیون دقیقه در روز ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ بود. رکورد پیامک ارسالی در شبکه ایرانسل نیز به ارسال ۳۸۱ میلیون پیامک در روز اول فروردین ۱۴۰۲ اختصاص دارد.
عباسیآرند پس از ارائه آمار و ارقام اولیه، به توضیح پروژههای مهم توسعهای ایرانسل در یک سال گذشته پرداخت و گفت: ما امسال با برنامهریزی انجام شده، موفق شدیم تا مجوز پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) را از وزارت ارتباطات دریافت کنیم و در پی آن، در کنار توسعه سرویسهای موبایل، توسعه سرویسهای ثابت را هم در برنامه قرار دهیم. نقشآفرینی ایرانسل در پروژه فیبر نوری یکی از برنامههای استراتژیک ما است که منجر میشود تا ایرانسل فقط اپراتور موبایل نباشد و به عنوان اپراتور ثابت هم ایفای نقش کند. ورود ایرانسل به سرویسهای ثابت، هم برای ایرانسل و هم برای صنعت فناوریاطلاعات و ارتباطات کشور، یک نقطه عطف است و با ورود به این صنعت، اهدافی چون کمک به توسعه زیرساخت، توسعه فناوری، کمک به بهبود کیفیت و سرعت و ایجاد رقابت برای ارائه خدمات اقتصادیتر به مردم و کسبوکارها را دنبال میکنیم.
وی در ادامه گفت: در پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی که مرداد ۱۴۰۲ به ایرانسل اعطا شد، متعهد شدیم که برای ۵ میلیون خانوار در ۴۱۵ شهر، با حدود ۵۳۰ میلیون دلار سرمایه گذاری و ۱۱هزار کیلومتر حفاری و داکتگذاری، دسترسی به این خدمت را فراهم کنیم. البته توسعه فیبرنوری را از قبل آغاز کرده بودیم و تا کنون ۲۲۰۰ کیلومتر زیرساخت فیبر نوری در لایه مترو ایجاد کردهایم و برنامهریزی ما تلاش برای ایجاد یک میلیون پوشش در سطح کشور، تا آخر امسال است.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.