گزارش «اقتصاد ملی» از برگزاری نمایشگاه «زنان و تولید ملی» و96 بازارچه فصلی دیگر
پایان خلاء اشتغال زنان سرپرست خانوار در مدیریت شهری
با افزایش حمایت های مدیریت شهری از کسب و کارهای خانگی زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار تعداد کسب و کارهای تحت پوشش افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کرده است. مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران تلاش جدی برای شناسایی، شتابدهی و تحت پوشش گرفتن کسب و کار را دلیل این مساله عنوان […]
با افزایش حمایت های مدیریت شهری از کسب و کارهای خانگی زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار تعداد کسب و کارهای تحت پوشش افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کرده است. مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران تلاش جدی برای شناسایی، شتابدهی و تحت پوشش گرفتن کسب و کار را دلیل این مساله عنوان کرده و با اشاره به برگزاری نمایشگاه «زنان و تولید ملی» طی روزهای آینده گفت: علاوه بر این نمایشگاه تا کنون ۹۶ دوره بازارچه فصلی، ماهانه و متناسب با مناسبت ها برگزار شده که توانسته فرصت فروش خوبی را برای بانوان فراهم کند.
شهرداری تهران یکی از مهمترین برنامههای خود را حمایت از زنان کارآفرین برای تامین بازار فروش محصولات آنان در عرصه اقتصادی و بازار قرار داده و براساس آمارهای موجود شمار زنان کارآفرین در این عرصه نیز با توجه به این حمایتها با رشد قابل قبولی روبهرو است.
رشد کسب و کارهای خانگی زنان در دو سال گذشته
یکی از برنامه های مرتبط با این موضوع که از شانزدهم تا بیست و پنجم اسفندماه شاهد آن خواهیم بود برگزاری بیستمین دوره نمایشگاه «زنان و تولید ملی» است که در بوستان گفتگو تهران برگزار میشود.
در این دوره ۸۶۴ کسب و کار، محصولات خود را در فضاهایی که در اختیارشان قرار داده شده، ارائه خواهند داد. این فضاها شامل بوستان گفتگو، ۱۳ ایستگاه پرتردد مترو و ۶ بوستان پرتردد است که در مجموع ۴۰۳۲ متر فضای فروش برای حمایت در نظر گرفته شده است. این کسب و کار ها مشتمل بر پوشاک کودک و نوجوان، پوشاک زنانه و مردانه، کالای خواب، ملزومات حجاب، صنایع دستی، زیور آلات، سفال، سوزن دوزی، عروسک، شمع، کالای آشپزخانه و و موارد مشابه و برخی تولیدات فرهنگی و بسته بندی های خشکبار و مواد غذایی است که در این دوره نمایشگاه ارائه شده است. این تعداد کسب و کار محصول تلاش بیش از ۳۶۴۰ نفر در این دوره نمایشگاه است.
فرصتی مناسب برای عرضه محصولات بانوان
مریم اردبیلی، مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در این خصوص گفت: در طول این سالها بسیار تلاش کردیم تا نمایشگاه به شکل خوبی برگزار شود و با توجه به حجم نیازها و تقاضاها برای عرضه محصولات، بررسی شد تا چگونه از فرصتهایی که در اختیارمان قرار گرفته، به طور بهینه برای افراد استفاده کنیم. تلاشمان این بوده که هیچ بانوی تهرانی که در خانه یا در کارگاه های توانمند سازی کوثر در خط تولید، کار و تلاش میکند فرصت عرضه محصول خود را از دست ندهد.
اردبیلی با اشاره به بازارچه هایی که در طول سال برگزار میشود هم خاطرنشان کرد: در طول دوسال ۹۶ دوره بازارچه در سطح شهر برگزار شد که هر دوره بازارچهها با توجه به مناسبت ها، در مکان های مختلف برپا شدند. به نظر می رسد از بازارچه های موقت و فصلی ؛ خیلی بیشتر از بازارچه های دائمی استقبال شده است.
یک رویداد مهم کارآفرینی
فاطمه یازرلو معاون توانمندسازی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران نیز با اشاره به ایجاد غرفه برای زنان زندانی در بیستمین نمایشگاه زنان و تولید ملی گفت: این رویداد یک رویداد کارآفرینی است و هرچه بازدید از نمایشگاه بیشتر باشد نفع بیشتری به جامعه هدف که همان بانوان تحت پوشش شهرداری است می رسد.
وی با اشاره به تفاهمنامه با سازمان زندانها هم یادآورشد: به امید خدا یک غرفه که مختص دست آفریده زنان زندانی که در زندان شهر ری بودند و تولیداتی داشتند اما فضای فروشی را نداشتند اختصاص دادهایم و میزبانشان در این دوره نمایشگاه خواهیم بود.
افزایش شناسایی زنان سرپرست خانواده
یکی دیگر از اقدامات شهرداری تهران در راستای حمایت از کارآفرینی زنان بروزرسانی اطلاعات بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران و بانوان نیازمند حمایت و فرزندانشان بوده است. مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در این خصوص گفت: در طول یک سال گذشته در بحث بهروزرسانی اطلاعات افراد تحت پوشش توفیق بسیار خوبی حاصل شد و داده ها بهروز رسانی شد و افراد جدیدی را تحت پوشش و حمایت قرار داده ایم.
وی افزود: در سامانه شهرداری حدود ۷ هزار زن سرپرست خانواده در سال های گذشته ثبت شده بود که در طی این بازه و با بررسی ها و بازدید از وضعیت افراد، این سامانه بهروز شد. با تلاشی که مدیران بانوان در مناطق و همکاران ستادی شهرداری داشتند مشخصات۱۹ هزار و ۸۲۳ نفر در سامانه ثبت شده است که حدود ۱۳ هزار نفر زن سرپرست خانواده هستند. همچنین ۱۵ هزار و ۱۸۲ نفر از فرزندان زیر ۲۰ سال ، تحت پوشش خدمات هستند که خدمات مربوط به استعدادیابی تحصیلی، جلوگیری از افت تحصیلی و در کسب تحصیل مورد حمایت قرار گرفته اند. قاعدتا خوشحال نیستیم که تعداد زیادی از افراد، نیازمند حمایت هستند و دوست نداریم افراد در کشورمان مشکل مالی داشته باشند اما بنا به وظیفه خود و شرایط زندگی افراد لازم دانستیم از آنها حمایت کنیم تا در جهت آسایش زندگی شان گامی برداریم.
با اقدمات انجام شده شهرداری تهران در زمینه حمایت از کسب و کارهای خانگی زنان سرپرست خانوار این امیدواری به وجود آمده تا خلاء حمایت های مدیریت شهری از زنان کارآفرین پر شود. البته برای تکمیل اقدامات همچنان راه طولانی وجود دارد.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.