توسعه پلتفرمهای منطقهای در دستور کار باشد
معرفی ظرفیتهای پلتفرمهای ایرانی و شرکتهای فناور این عرصه به کشورهای منطقه از جمله راهکارهای درون زایی و برون گرایی اقتصاد فناورانه است که در همین رابطه روزنامه «اقتصادملی» در گفت و گو با امیر خدادادهمدانی، مدرس حقوق بین الملل دانشگاه و مشاور حقوقی استارتاپ ها به ثمرات تعامل منطقه ای پلتفرم ها پرداخته است. […]
معرفی ظرفیتهای پلتفرمهای ایرانی و شرکتهای فناور این عرصه به کشورهای منطقه از جمله راهکارهای درون زایی و برون گرایی اقتصاد فناورانه است که در همین رابطه روزنامه «اقتصادملی» در گفت و گو با امیر خدادادهمدانی، مدرس حقوق بین الملل دانشگاه و مشاور حقوقی استارتاپ ها به ثمرات تعامل منطقه ای پلتفرم ها پرداخته است.
این مدرس حقوق بین الملل دانشگاه با بیان اینکه حرکت اقتصاد جهانی به سوی کسب و کارهای پلتفرمی است، اظهار داشت: فراهم کردن بازارهای مشترک و تدوین مقررات حقوقی منطقهای، در رشد چانهزنی و رسیدن به ظرفیت بالاتر در تعامل با پلتفرمهای بینالمللی، موثر است.
مشاور حقوقی استارتاپ ها با ذکر چند مثال عنوان داشت: یک مجله بینالمللی که از پلتفرم های جهانی گردشگری پزشکی در دنیا است، با همت جوانان ایرانی به کشورهایی همچون یونان، انگلیس، مالزی و ترکیه برای همکاری پلتفرمی با ایران، انگیزه داد تا جاییکه مقامات بلند پایه سازمان منطقه ای «اکو» را برای بازدید از فرایند جذب گردشگر سلامت به ایران کشاند.
خداداد در ادامه به ایجاد پلتفرمی با قدرت اتصال به درگاه دریافت و پرداخت ارزی (۱۶ ارز) و حمایت از زبانهای مختلف زنده دنیا (۲۰ زبان) اشاره کرد و افزود: این استارتاپ در اختیار تولیدکنندگان کوچک، متوسط و بزرگ برای جهانیسازی کالای ایرانی قرار گرفته و هر نوع کالایی که تولید میشود را بعد از پایش و ارزیابی به منظور سطحبندی محصولات در پلتفرم برای فروش داخلی و منطقه ای قرار داده است.
وی مشتریان خارجی این بازار اینترنتی را ۳۰ درصد و از کشورهایی نظیر قطر، عمان، افغانستان، تایلند، مالزی و اندونزی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه مشتریان بینالمللی نیز میتوانند از طریق این پلتفرم، محصولات ایرانی را خریداری کنند، پس فعالیت آن درون زا و برون گراست.
وی با اشاره با رایزنی ها و امضای توافق نامه همکاری ایران با سه کشور روسیه، ترکیه و جمهوری آذربایجان، خاطرنشان کرد: این روند را بایستی با کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز پیگیری کنیم تا با عزم مشترک یک بازار مشترک ایجاد کرده و علاوه بر منفعت اقتصادی، «صلح سایبری» را هم شاهد باشیم.
این مشاور حقوقی استارتاپ ها با بیان اینکه پلتفرم ها زمینه رشد تکنولوژی به واسطه نیازهای آتی کسب و کارها را فراهم می کنند، تاکید کرد: آموزش در دانشگاه های پلت فرمیک هم در قالب همکارهای منطقه ای و با تدوین تفاهم نامه هایی با دانشگاه های کشورهای علاقمند بصورت اکوسیستمی و بر اساس نیازهای دو یا چند جانبه شکل بگیرد و مدارک آنها بین رشته ای، چند رشته ای و فرا رشته ای باشند تا راه اتصال علم و ثروت، پلی میان دانشگاه و صنعت در عرصه فناوری هم جلوه بهتری پیدا کند.
پژوهشگر دکتری حقوق بین الملل در ادامه با اشاره به اینکه پلتفرم ها مشاغل جدید را بوجود می آورند، اظهار داشت: بقای این شرکتها در گروی همراهی با پلتفرمهای بینالمللی است تا هم منافع استارتاپ های ایرانی حفظ و هم فناوری دیگر کشورها برای جوانان کشور قابل دسترس باشد.
وی افزود: در راستای همکاری های جهانی و منطقه ای، ۴ کشور کنیا، سوریه، روسیه و چین خانه های نوآوری و فناوری ایران را در خود جای داده اند و کشورهایی همچون ترکیه، عراق، افغانستان و پاکستان نیز از این تاسیس استقبال می کنند، بنابراین عرصه برای تعامل منطقه ای و بین المللی پلتفرم ها فراهم است.
این مدرس حقوق بین الملل دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: راهاندازی مراکز «داده مشترک» دو جانبه و چند جانبه از راهکارهای عملیاتی شدن تعامل منطقه ای پلتفرم هاست که میتواند میزبان محتواها و خدمات بینالمللی پرکاربرد باشد و برای کاربران کشورها، کیفیت کاربری بهتری را ایجاد کند.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.