تولید صادراتمحور ۴ میلیارد شاخه گل با مشارکت دانشبنیانها
رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه تزئینی از تولید ۴ میلیارد شاخه گل، درختچه و گلگلدانی با کمک شرکتهای دانشبنیان خبر داد که بخشی از این تولیدات راهی بازارهای صادراتی میشود. اکبر شاهرخی رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه تزئینی گفت: امروزه کشاورزی و فرایندهای مرتبط با کشت گل و گیاه به یک صنعت نوین […]
اکبر شاهرخی رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه تزئینی گفت: امروزه کشاورزی و فرایندهای مرتبط با کشت گل و گیاه به یک صنعت نوین تبدیل شده و برای تولید بهینه باید از دانش روز در این صنعت بهره برد.
وی با بیان اینکه ایران هفدهمین کشور تولیدکننده گل در دنیا است، افزود: در حال حاضر ۱۳ هزار هکتار از اراضی کشور زیرکشت گل است که از این میزان ۸ هزار هکتار فضای گلخانهای دارد. بیشترین تولید گلهای گلدانی در مازندران انجام میگیرد و پاکدشت و محلات به ترتیب رتبه دوم و سوم تولید گلهای تزئینی را به خود اختصاص دادهاند.
این مقام مسئول صنفی با اشاره به افزایش تولید گل و گیاه در فضای گلخانهای گفت: ورود تکنولوژی همراه با نیروی جوان تحصیلکرده به این صنعت موجب شده تا با تولید محصولات دانشبنیان بازارهای بیشتری را بدست بیاوریم از این رو برای ماندگاری فعالان عرصه گل و گیاهان زینتی در بازار داخلی، راهیابی آنها به عرصه بینالمللی و حفظ حضورشان در بازار جهانی، ضروری است که با بهرهگیری از علم روز، اقدام به تولید محصول کنند.
شاهرخی افزود: ورود شرکتهای دانشبنیان به تولیدکنندگان این حوزه کمک میکند تا با مدیریت فناورانه، مصرف آب، کود، سموم و نور بهینه شود و با توجه به علم روز دنیا، محصولات قابل رقابت با سایر کشورها راهی بازارهای جهانی شود.
صادرات گلهای ایرانی به کشورهای همسایه
رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه تزئینی درباره وضعیت صادراتی گل و گیاه اظهار کرد: در حال حاضر تولید گل در کشور به ۴ میلیارد شاخه، درختچه و گلدان رسیده است.
شاهرخی ادامه داد: با توجه به کاهش ارزش پول ملی، واردات گل از ایران از سوی کشورهای همسایه مقرون به صرفهتر شده است، زیرا برابری نرخ ریال و دلار برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر گل و گیاههای تزئینی تولید ایرانی به بازار عراق، ارمنستان، گرجستان، تاجیکستان، روسیه و … صادر میشود.
بازار گل و گیاه راکد است
رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه تزئینی درباره وضعیت بازار داخلی، گفت: با توجه به فرارسیدن ایام شهادت سرور و سالار شهیدان بازار گلوگیاه به رکود میرود، زیرا در این ایام با توجه به کاهش مراسمهای ازدواج و مهمانیها، میزان تقاضا برای خرید گلوگیاه به شدت کاهش می یابد.
شاهرخی افزود: البته پس از سپری شدن این ایام، نمیتوان امیدی به بازگشت رونق به بازار داشت، چراکه با کاهش قدرت مالی، مردم ترجیح می دهند در ابتدا سبد معیشتی خود را کامل کنند وکمتر مردم به سمت خرید گل وگیاه می روند.
انتهای پیام/
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.