رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه:
سیستمهای نظارتی هوشمندتر شده است
رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه عنوان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار به نهادهای متخصص در بازار مجوز داده تا سهامداران و سرمایهگذاران از تخصص آنها در بازار تخصصی بهرهمند شوند و سیستمهای نظارتی قابل قیاس با گذشته نیست و هوشمندتر شده است. محمد حسینپور،درباره پدیده سیگنال فروشی در بورس و اینکه بحث استفاده […]
رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه عنوان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار به نهادهای متخصص در بازار مجوز داده تا سهامداران و سرمایهگذاران از تخصص آنها در بازار تخصصی بهرهمند شوند و سیستمهای نظارتی قابل قیاس با گذشته نیست و هوشمندتر شده است.
محمد حسینپور،درباره پدیده سیگنال فروشی در بورس و اینکه بحث استفاده از خدمات مالی یا مشاوره سرمایهگذاری (سیگنال فروشی) در مقررات سازمان پیش بینی شده است، گفت: با مطالعه تطبیقی روی تمام بورسهای دنیا، میتوان شاهد مقررات خاص همه کشورها مربوط به مشاوره سرمایهگذاری به اقتضای شرایط بازار و همچنین بازیگران و فعالان آن بود.
وی افزود: مطابق با ماده ۴۹ قانون بازار جمهوری اسلامی، پیشبینی شده افرادی که خواهان فعالیت در این زمینه هستند باید از سازمان بورس مجوز فعالیت دریافت کنند. این موضوع به خاطر حفظ کیان و سلامت بازار است و فعالیتها باید به شکلی قانونمند و منظم انجام شود.
لیست نهادهای دارای مجوز در سایت سازمان
به گفته حسین پور؛ بحث توصیه به خرید و فروش و نگهداری اوراق بهادار، اظهار نظر راجع به روند قیمت و روند عرضه و تقاضای بازار و اظهارنظر راجع به ارزش و یا قیمت اوراق بهادار در دستورالعمل مشاوره سرمایهگذاری دیده شده و در قاون بازار هم در فصل ششم جرمانگاری شده است.
رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه عنوان کرد: در حال حاضر سهامداران و سرمایهگذاران میتوانند به اشخاصی که دارای مجوز تحت نظارت سازمان هستند مراجعه کنند، چرا که لیستی از نهادها از سوی نهادناظر در سایت سازمان بورس کاملا قابل مشاهده است.
فرهنگسازی برای جلب اعتماد عمومی
حسینپور تصریح کرد: طبق مصوبه نیاز است افراد فعال در حوزه مشاور سرمایهگذاری، مقادیری از حداقلها را داشته باشند تا اعتماد عمومی به سمت آنها جلب شود.
رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه با تاکید به اینکه سازمان بورس به سمت و سوی تسهیلگری برای فعالان حوزه مشاوره سرمایه گذاری و در جهت درست و مدیریت شده آن حرکت میکند، اظهار داشت: باید به سمت فرهنگسازی در این زمینه حرکت کنیم و افرادی که خواهان سرمایهگذاری در یک بازار تخصصی هستند باید قبل از ورود به آن بازار، مشاوره گرفته و سپس وارد فضای بورسی شوند.
وی افزود: افراد در صورتی که دانش و تخصص کافی نداشته باشند، نباید به صورت مستقیم مبادرت به خرید سهام و یا اوراق بهادار کنند؛ چرا که سازمان به نهادهای متخصص در بازار مجوز داده تا سهامداران و سرمایهگذاران از تخصص آنها در بازار تخصصی بهرهمند شوند.
سیستمهای هوشمند
حسینپور بیان کرد: بازار سهام نسبت به گذشته عمق زیادی پیدا کرده است و سازمان به سمت بروزرسانیها حرکت کرده است، به طوریکه در حال حاضر سیستمهای نظارتی قابل قیاس با گذشته نیست و هوشمندتر شده است.
وی در ادامه مطرح کرد: رویکرد اصلی سازمان بورس نسبت به مشاوره سرمایهگذاری پیشگیرانه و حمایتی است و دلیل برخورد با فضای مجازی به حفظ سلامت و کیان بازار و کلیت آن برمیگردد.
رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه تاکید کرد: به طور قطع، سیاست سازمان بیشتر حمایتی است و به طور حتم از تحلیلهای خوب در بازار حمایت میکند.
وی به سامانه دیده بان سلامت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: این سامانه در ارتباط با سهامداران خرد و گزارشهای مردم است.
رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه گفت: سامانه دیدهبان سلامت، ۲۴ ساعته بوده و گزارشهای مختلفی را در حوزههای تخصصی و بازار دریافت میکند.
وی ادامه داد: حوزه سامانه رصد هوشمند فضای مجازی نیز گزارشها را دریافت و بررسی میکند و در صورت نیاز و مشاهده تخلف، نخست تذکر لازم را داده و اگر تخلف و خلاف در حوزه مقرراتی باشد، مجبور به برخورد است.
حسین پور با بیان اینکه کانالها و ادمینها شناسایی و معاملات رصد میشوند، اظهار داشت: در سامانه رصد هوشمند فضای مجازی که اخیرا راهاندازی شده به سمتی رفته ایم که دیتای معاملات با داشبوردهایی که در سامانه نظارتی است و با دیتای افراد در فضای مجازی مرتبط شده و معاملات از سوی سیستم رصد میشود.
رویکرد تسهیلگری و پیشگیرانه است
وی خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده سیگنال از سوی افراد و کدهای آنها، در ابتدا معاملات ابطال شده و سپس بررسیهای لازم برای آن انجام و به صورت مستند برای واحد حقوقی ارسال میشود تا در صورت وجود تخلف و جرم صورت گرفته رسیدگیهای قانونی برای آن انجام شود.
حسینپور تاکید کرد: مردم باید به شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری و نهادهای مالی که لیست آنها در لیست سازمان بورس است مراجعه کنند.
رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه خبر داد: پیشنویس قانون بازار به روزرسانی شده و برای تصویب، تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است.
وی یادآور شد؛ رویکرد سازمان تسهیلگری و پیشگیرانه است و به این سمت رفته مقررات را تسهیل کند. مردم باید به سمت ارتقای دانش حرکت کنند و در صورت علاقه به معاملات، براساس تحلیل کار کنند نه سیگنال و به نهادهای تحت نظارت سازمان اعتماد کنند.
سرعت عمل نهادهای ناظر
همچنین در ادامه این میزگرد، نوید خاندوزی، کارشناس ارشد بازار سرمایه درباره سیگنال فروشی در بازار عنوان کرد: با توجه به اینکه سرعت تحولات و اتفاقات در فضای مجازی بسیار سریع است بنابراین باید سرعت عمل نهادهای ناظر نیز همزمان با این موضوع یعنی برخورد با سیگنال فروشیها و فضای مجازی بیشتر شود.
وی مطرح کرد: طی سالهای اخیر فضای مجازی به رسمیت شناخته نمیشد اما امروزه سازمان بورس نگاه ویژه ای به فضای مجازی دارد.
خاندوزی اظهار داشت: طی یکسال گذشته اقدامات سازمان بورس بیشتر شده و حرکتها و اقدامات هم ترازتر شده است.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: به نظر میرسد سازمان در عملیات و حوزه نظارتی خوب عمل کرده است و نباید یک سد ذهنی در بحث مشاوره سرمایهگذاری برای خود ایجاد کند.
وی تاکید کرد: باید بازار درستی برای شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری تعریف و بستری فراهم شود تا این افراد از بستر رسمی فعالیت کنند. با نظارت بیشتر روی این افراد و شناسنامهدار کردن آنها، جلوی یکسری اتفاقات غیر رسمی گرفته خواهد شد.
خاندوزی گفت: فضای فکری بسته باید بازتر شود چرا که سرعت تحولات فضای مجازی بسیار بالا است.
بازار سرمایه شفافترین بازار
افزون بر این، ولید هلالات، رئیس هیات مدیره سبدگردان اقتصاد بیدار نیز در این میزگرد، درباره فعالیت مشاوران سرمایهگذاری در بازار سرمایه عنوان کرد: با شکلگیری هر بازار مالی و موقعیت اقتصادی یکسری افراد در کنار این بازار شروع به فعالیت می کنند تا بازدهای برای خود بسازند و به فعالین بازار خدمات رسانی کنند.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از سیگنال فروشی در بازار باید عمق بازار زیاد شده و رصدها کاملتر صورت گیرد. با توجه به اینکه اقتصاد کشور متفاوت تر از اقتصادهای آزاد دنیا است بنابراین باید به بلوغ کافی در زمینه مدیریت مشاوره سرمایهگذاری برسیم.
هلالات تاکید کرد: به طور قطع بازار و سرمایهگذار نهادمالی و مشاور سرمایهگذار باید به بلوغ کامل برسند و این جای کار بسیاری دارد. به نظر میرسد سازمان بورس، شرکت بورس و فرابورس نسبت به تصویب برخی موضوعها، نسبت به بخشهای مختلف بدنه دولت سریعتر عمل میکنند.
رئیس هیات مدیره سبدگردان اقتصاد بیدار در پایان اظهار داشت: بازار سرمایه شفافترین بازاری است که در صورت بروز هر نوع اتفاق، سرمایهگذار به راحتی میتواند پیگیری لازم را انجام دهد چرا که بازار سرمایه سازوکار مشخصی دارد و بحث مطالبهگری در بازار به درستی انجام میشود.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.