یک بانوی کارآفرین:
چرایی پرداختن به رشد و توسعه فردی در جامعه کنونی
در برنامه دخت ایران: همه افراد باید در میان تراکمهای کاری فردی و اجتماعی برای خود زمانی بگذارند تا به رشد و شکوفایی توانمندیهای خود پرداخته و نهایتا فردی موفق و مؤثر برای جامعه باشند. الهام درستکار (بانوی کارآفرین) در برنامه دخت ایران رادیو جوان ضمن بازگوکردن زندگینامه خود عنوان کرد: متولد سال ۱۳۶۱ هستم […]
در برنامه دخت ایران: همه افراد باید در میان تراکمهای کاری فردی و اجتماعی برای خود زمانی بگذارند تا به رشد و شکوفایی توانمندیهای خود پرداخته و نهایتا فردی موفق و مؤثر برای جامعه باشند.
الهام درستکار (بانوی کارآفرین) در برنامه دخت ایران رادیو جوان ضمن بازگوکردن زندگینامه خود عنوان کرد: متولد سال ۱۳۶۱ هستم و مدرک لیسانس خود را در رشته مهندسی صنایع و کارشناسی ارشد را در رشته MBA به اتمام رساندم. پس از پایان دوره کارشناسی بلافاصله وارد بازار کار شدم و در حوزه توسعه و انتقال تکنولوژی و تولید قطعات خودرو فعالیت کردم.
وی ادامه داد: در دورهای که فعالیت کاری انتقال تکنولوژی و تولید قطعات را در پیش گرفته بودم، به صورت تخصصی با این فناوری آشنا شدم و به خوبی دریافتم که ما میتوانیم با تکیه بر توان و تخصص داخلی بسیاری از قطعات وارداتی را در داخل کشور و به صورت کاملاً بومی و ایرانی تولید کنیم و از این رو به فکر ورود به عرصه تولید افتادم.
این بانوی کارآفرین با اشاره به ضرورت داخلی سازی بسیاری از قطعات وارداتی بالاخص در حوزه خودرو گفت: زمانی که به این نتیجه رسیدم که میتوانیم بسیاری از قطعات خودرو که در حال واردات آنها هستیم را در داخل کشور تولید کنیم، به تحقیق، مطالعه و پژوهش گستردهای دست زدم و مشورتهای بسیاری هم با متخصصین و دستاندرکاران این بازار کردم تا به نتیجهای کارآمد و هدفمند برسم و پروژه پایان نامه دانشگاه را هم بر این موضوع متمرکز کردم و نهایتاً توانستم موسسهای تأسیس کردم که رویکرد اصلی آن؛ توسعه صنایع خُرد در ایران است.
الهام درستکار با شرح و تبیین فعالیتهای مؤسسه توسعه صنایع خُرد ایران اظهار کرد: ما در این مؤسسه به عارضهیابی و حل مسئله میپردازیم و از این رو که محصولات را به ۴ گروه اصلی تقسیم کردهایم؛ نمایشگاههای تخصصی جداگانه برای آنها راهاندازی میکنیم تا بتوانیم قدمی در مسیر رشد و گسترش بازار این قبیل محصولات برداشته باشیم.
وی با اشاره به شرایط خاص دوران پاندمی ویروس کرونا نیز گفت: درست است که دوران کرونا برای بسیاری از صنایع و کسب و کارها دوران محدود کننده و زیان دهی بود؛ اما برای مؤسسه ما نقطه عطفی شد چرا که در آن دوران و با توجه به شرایط ایجاد شده؛ یک گروه از محصولات جدید به محصولات پیشین مؤسسه ما افزوده شد که مختص محصولات پزشکی و بهداشتی بود و دقیقاً از آن زمان؛ سیستماتیکتر از قبل فعالیت کردیم و ارتباطات خود با بازارهای مختلف را گسترش دادیم و خوشبختانه نتایج غیر قابل تصور و امیدوار کنندهای نیز حاصل شد.
این بانوی کارآفرین همچنین متذکر شد که در کنار تراکم کاری و دغدغههای مؤسسه توسعه صنایع خُرد ایران، زندگی شخصی خودم را هم داشتم و چرا که در دوران دانشجویی ازدواج کردم و سپس دارای یک فرزند شدم و باید هر دو مسیر را مدیریت میکردم تا هیچکدام به دیگری لطمه و آسیبی وارد نکنند و در این اثنا فرزند دوم بنده به دنیا آمد و امروز با ۲ فرزند و اداره زندگی شخصی، مؤسسه کارآفرینی خود را نیز به بهترین نحو اداره میکنم.
الهام درستکار ضمن تأکید بر توانمندیهای بانوان اظهار کرد: من همواره به مطالعه زندگینامه افراد موفق به ویژه بانوان میپردازم و دریافتم که برای موفقیت باید سخت کار کرد و در شرایط دشوار دوام آورد تا به نتایج خاص و منحصربهفرد دست یافت و همین روند تأثیرات گستردهای بر زندگی شخصی و کاری من گذاشت و بهنوعی بُعد شخصی من رو تقویت کرد چرا که وقتی مطالعه میکردم که بسیاری از بانوان در شرایطی خاص و دشوار همچون جنگ با تلاش و پشتکار به چه موفقیتهای ویژهای دست یافتهاند انگیزهای میشد تا بیشتر و هدفمندتر کار کنم.
وی در ادامه افزود: در این میان نیاید از حمایت و تشویقهای اطرافیان و خانوادهام نیز چشمپوشی کرد چرا که خانواده به ویژه همسر و مادرم مشوقهای اصلی و همیشگی من بودند و نقش بسزایی در کسب موفقیتهای من داشتند و بیتردید اگر آنها و حمایتهایشان نبود نمیتوانستم به تنهایی موفق به کسب اهدافم شوم. البته نباید انتظار داشته باشیم که اگر فرد یا افرادی به ما کمک میکنند تا به اهدافمان برسیم، الزاماً مثل ما فکر کنند؛ بلکه باید ضمن احترام به افکار و عقاید یکدیگر در کنار هم باشیم و یکدیگر را یاری کنیم.
این بانوی کارآفرین ضمن ارائه توصیهای به دیگران گفت: واقعاً از همگان خواهش میکنم در میان تمام تراکمها و دغدغههای روز، برای خودتان هم زمانی بگذارید و ببینید و بیندیشید که چه علاقهمندیهای و توانمندیهایی دارید و چه نقاط قوّتی را در خود میبینید و سعی کنید با تمرکز بر روی آنها، شکل عملی بدانها داده و نهایت استفاده را از تواناییهای و علایق خود ببرید تا روح و ذهنتان توسعه پیدا کند که بیشک در چنین شرایطی انگیزه بهتر و مطلوبتر زندگی کردن در افراد چندین برابر خواهد شد و از اثربخشی بسزایی برای خود و جامعه برخوردار میشوند.
وی در آخر خاطرنشان کرد که تا جوانتر هستیم و توانایی جسمی بیشتری داریم باید به فعالیت و کار بیندیشیم تا بتوانیم با پیگیری اهداف خود در چالشهای بیشتری شرکت کنیم و لذت بیشتری از زندگی فردی و اجتماعی خود ببریم و از جملات ناامید کنندهای همچون من نمیتوانم و یا حالا دیگر دیر است دوری کنیم چرا که بی شک چند سال دیگر حسرت همین زمان کنونی را میخوریم و افسوس که ایکاش در آن دوران بیشتر فعلیت میکردم و به اهداف بیشتر و بزرگتری دست پیدا میکردم و دیگر آن زمان برای جبران دیر است و نمیتوان کاری از پیش بُرد.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.