نرخ مشاركت اقتصادی افزایش یافت
کاهش نرخ بیکاری به ۷/۶ درصد
مرکز آمار ایران نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ساله و بیشتر را در پاییز امسال ۷/۶ درصد اعلام کرد؛ همزمان نرخ مشارکت اقتصادی در این بازه زمانی، ۰/۵ درصد افزایش یافته است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در کشور برای سومین فصل پیاپی کاهشی شده و از ۸/۲ درصد در بهار امسال و ۷/۹ […]
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در کشور برای سومین فصل پیاپی کاهشی شده و از ۸/۲ درصد در بهار امسال و ۷/۹ درصد در تابستان اکنون در (پاییز ۱۴۰۲) به ۷/۶ درصد رسیده است. نرخ بیکاری در تابستان ۱۴۰۰ یعنی زمان شروع به کار دولت سیزدهم، معادل ۹/۶ درصد اعلام شده بود که در پاییز همان سال به ۸/۹ درصد رسید.
بررسی نرخ بیکاری افراد ١۵ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۷/۶ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز ١۴٠١) ۰/۶ درصد کاهش یافته است.
بر اساس گزارش یاد شده، در پاییز سالجاری ۴۱/۵ درصد از جمعیت ١۵ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز ١۴٠١) ۰/۵ درصد افزایش یافته است.
جمعیت شاغلین ١۵ ساله و بیشتر در این فصل ٢۴ میلیون و ٧٧۵ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ٧٠۶ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که در پاییز ١۴٠٢، بخش خدمات با ۱/۵۲ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ۳۴/۲ درصد و کشاورزی با ۱۳/۶ درصد قرار دارند.
نرخ بیکاری جوانان ١۵ تا ٢۴ ساله حاکی از آن است که ۲۰/۶ درصد از فعالان این گروه سنی در پاییز ١۴٠٢ بیکار بودهاند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ١۴٠١) ۱/۴ درصد افزایش یافته است.
بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ١٨ تا ٣۵ ساله نیز نشان میدهد که ۱۴/۴ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی در پاییز ١۴٠٢ بیکار بودهاند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد این نرخ نسبت به پاییز ١۴٠١، به میزان ۰/۴ درصد کاهش یافته است.
همچنین در پاییز ١۴٠٢، بررسی سهم جمعیت ١۵ ساله و بیشتر دارای اشتغال ناقص نشان میدهد که ۸/۱ درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و…) کم تر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بودهاند. این در حالی است که ۷/۳۷ درصد از شاغلین ١۵ ساله و بیشتر ۴٩ ساعت و بیشتر در هفته کار کردهاند.
نظرات و تجربیات شما لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.